{ 'anonymize_ip': true }

vrijdag 17 mei 2024

Vriendelijke vrijdag en sokken met een verhaal

Vriendelijke vrijdag en sokken met een verhaal


In de blog van maandag kon je het begin zien van een paar sokken waar Jacobien mee bezig was. Ik plaats de foto hier nog eens:


We leverden in de bibliotheek nog ideeën aan over de kleurkeuze van de hielen. Uiteindelijk koos ze toch wat anders. Dat moet ook: het zijn haar sokken, het is haar project. Ze noemt ze nu "Sokken met een verhaal".
Ze worden gemaakt van allemaal verschillende kleuren, waaronder heel veel restjes.
Ze kiest de kleuren op gevoel. Het garen waar de ene sok mee eindigt, gebruikt ze voor het begin van de tweede sok. En die eindigt dan met het garen waar de eerste sok mee begint. Zo gaat het verhaal door.
Jacobien geeft de sokken aan mensen die ze echt nodig hebben.
Garen is welkom bij haar. Het gaat dan wel om kwalitatief goed sokkengaren. 


Dit paar heeft een heel bijzonder verhaal. Er was ineens haast geboden, ze moesten snel klaar en helemaal per ongeluk hechtte Jacobien één sok zo'n 15 toeren te vroeg af...
Ja, dat gaat nooit passen natuurlijk 🤔

Gelukkig kwam het toch nog goed:


Tijdens een heerlijk kampeerweekend is er alsnog een goed einde gebreid aan deze sokken. 

Sokken breien, het is een heerlijk werkje. En zelfgebreide sokken: fijner is er niet. Met zoveel liefde en aandacht erin, dat kan alleen maar goed voelen.

Mooi, Jacobien, ik hoop dat je nog lang met veel plezier sokken breit! En brei ook maar eens een paar voor jezelf: dat verdien je!

En over wolletjes gesproken: ik heb een weekendtip! Morgen, zaterdag 18 mei dus, is er in Joure een evenement "Joure onder de wol". Dat is van 10.00 - 17.00 uur en het is een wolfeest waar je bij wilt zijn, zo las ik hier.
Je kunt er diverse workshops doen en van alles zien op 't gebied van wol, spinnen en alles wat daar mee te maken heeft. Hier vind je een lijst van deelnemers. Ik zie een aantal voor mij bekende namen. En heel veel andere interessante namen.
Zelf ben ik nog nooit geweest, ik denk dat ik er dit jaar wel heen ga. Ik hoorde dat het zeer de moeite waard is voor een Breimeisje of andere handwerkliefhebbers 😉
Ga jij ook?


Op deze vrijdag wens ik je graag een vriendelijke dag
en een heerlijk weekend. Extra lang dit keer, het is het Pinksterweekend 🍀🍀🍀

Liefs van Akkelien van De Breimeisjes 💗💗💗


Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

2 opmerkingen:

  1. Gelukkig kwam het goed. En ze zijn zeer geslaagd

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt voor jou mooie verhaal. Jou advies neem ik ter harte en mijn eigen sokken staan nu op de naalden

    BeantwoordenVerwijderen