{ 'anonymize_ip': true }

woensdag 1 mei 2024

Sock Madness

 Sock Madness


Maandag noemde ik het al even Sock Madness. Het kwam ter sprake tijdens het Creatief Café, Raïsa doet mee aan de Sock Madness en ze zat al in de vierde ronde. Dat betekent dat ze al met het vierde paar sokken bezig was.


Ik heb er vaker wat van gezien en was altijd wel benieuwd hoe het zou zijn om eraan mee te doen, hoe dat gaat. Raïsa vertelde er het een en ander over en Loes en ik zijn nu eigenlijk best wel enthousiast. Misschien doen we volgend jaar mee!

Wat ik er nu van weet is, dat je eerst een paar kwalificatie-sokken moet breien. Als die goedgekeurd zijn door de jury, mag je meedoen.
De volgende foto's heb ik met toestemming van Raïsa van haar Instagramaccount "geknipt".


Zo'n paar sokken moet je wel in vrij korte tijd breien, binnen twee weken, als ik het goed heb. Raïsan kwam met gemak door de voorronde en dit is het paar van de eerste ronde:


Je moet foto's doorsturen en die worden beoordeeld, of je het goed gedaan hebt. Ook de snelheid telt. Na elke ronde vallen er mensen af.

Raïsa ging door naar de tweede ronde:


Vervolgens naar de derde ronde:


En bovenaan deze blog zag je het begin van haar sokken voor de vierde ronde. Ik heb inmiddels gezien dat het weer gelukt is, het paar is goedgekeurd en dat betekent dat ze al in de vijfde ronde zit!

Ook als je niet zover komt is het toch leuk: je krijgt heel bijzondere sokkenpatronen!

Raïsa vertelde al dat er onderling goed geholpen wordt en dat je heel veel nieuwe dingen leert. Ik vind dit ook allemaal prachtige patronen! Dat is wel eens verschillend, hoor. Maar het is zeker leerzaam.

Ik vond deze blog waarin iemand 11 voordelen noemt om mee te doen aan Sock Madness. Ik ben alvast lid geworden van de Ravelrygroep die dit organiseert. Het duurt nog even, want het start altijd in februari. Nu geniet ik verder mee via Instagram van al dat moois dat voorbij komt. Heb jij wel eens mee gedaan? 
Of ga je het doen een volgende keer?

Morgen is er weer een Creatief Café in de bibliotheek in Sneek. Dit is van 14.30 - 16.00 uur. Iedereen neemt zelf een handwerkje mee of een andere creatieve hobby. Koffie/thee is tegen een kleine vergoeding verkrijgbaar. Kom je ook een keertje? Voel je welkom!
Het is in ieder geval heel inspirerend, ik heb deze week al drie blogs achter elkaar volgeschreven met Creatief-Café-nieuws!


Fijne dag 🍀🍀🍀

Liefs van Akkelien van De Breimeisjes 💗💗💗


Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

2 opmerkingen:

  1. Ineke van Lunasterknit heeft ook meegedaan, het is best wel stressvol. Het zou mij niet lukken om zo snel sokken te breien. Ik heb wel hele mooie sokken voorbij zien komen. Leuk dat je overweegt om ook een keer mee te doen. Wat je zegt, je leert er zeker van. Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nou, ik heb er ook wel een beetje "angst" voor, dat het in zo weinig tijd zou moeten, maar meedoen lijkt me toch wel leuk. Ik vind het dit jaar tot nog toe in ieder geval hele mooie sokken!

      Verwijderen