{ 'anonymize_ip': true }

maandag 8 januari 2024

Sokken voor Age

Sokken voor Age


Sokken breien, dat vind ik heel erg leuk om te doen. En omdat ik meer sokken brei dat ik zelf nodig heb, brei ik ze ook voor anderen. Voor Henriëtte had ik vorig jaar dit paar gebreid. Toen bleek dat haar echtgenoot ook wel geïnteresseerd was. "Als je zelf garen regelt, dan brei ik sokken voor jou", zei ik en zo kreeg ik een tijdje later een mooie bol sokkenwol.


Van het merk Regia, dat vind ik altijd fijne wol om mee te breien.
Ik heb 60 steken opgezet. Na de boord (1 gedraaid recht, 1 averecht) heb ik verder gebreid met een boordsteek 4 r, 2 av. Dat breit ook lekker en het garen komt zo goed uit.


Ik mocht van mezelf 1 paar sokken per maand breien,


dit is het achttiende paar van 2023!


Ze passen:



Alle sokken van 2023 heb ik nu even samengevoegd in 2 collages.


De sokken van foto 1, 2, 4,5,6 en 7 zijn van mezelf, die van foto 4 heb ik weggedaan, die waren compleet vervilt helaas. De sokken van foto 3 zijn nu van m'n schoonzus, die van foto 8 en 9 van vriendinnen.


Van deze collage zijn de sokken van foto 2 van mezelf, die van foto 4 en 8 zijn babycadeautjes, de ander sokken zijn allemaal cadeautjes, voor vriendinnen, vrienden, familie.

Er staan op dit moment 2 sokkenprojecten op de naalden. Hoeveel zou ik dit jaar breien? Ik ben benieuwd. Ik vind het nog steeds heel leuk om te doen!


Fijne dag 🍀🍀🍀

Liefs, Akkelien van De Breimeisjes 💗💗💗

Reacties zijn van harte welkom. Ik lees ze graag.

3 opmerkingen:

  1. Zeker erg mooi en wat veel.
    Ik hoop ook weer dat ik het over een paar maanden weer kan.
    Want ik vind het ook leuk om te maken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. O, ik hoop ook echt voor je dat je over een tijdje weer los kunt met brei- en haaknaalden!

      Verwijderen
  2. Wat een lekkere stoere sokken heb je gebreid voor een ander, en zo te zien ook een flinke maat.. Mooi dat gemêleerde garen. En je twee collage's zien er zo gezellig uit 👍

    BeantwoordenVerwijderen