{ 'anonymize_ip': true }

dinsdag 23 januari 2024

Dinsdag - poppendag Elfje

Dinsdag - poppendag Elfje


Kijk eens wie daar zit:


Het is een elfje voor ons buurmeisje. Zij werd namelijk 11! Ik zocht online naar een patroontje, maar vond uiteindelijk inspiratie in een haakboekje dat al heel lang in de kast staat, het heet "Zoetigheid haken". Er staan dus ook andere dingen in 😉
Ik haakte een hoofdje, zoals ik een hoofdje van gelukspoppetjes haak. Verder volgde ik deels het patroon van het bengeltje, je ziet haar rechts in de collage. En paste veel naar eigen inzicht aan.


Mijn moeder heeft een hele tijd elfjes geschreven op de verjaardagskaarten. Nu dacht ik daar weer aan. Een elfje is een soort van eenvoudig gedichtje, van 11 woorden. Je begint met 1 woord, op de tweede regel komen 2 woorden, op de derde regel 3 woorden en op de vierde regel 4 woorden. Ten slotte op de vijfde regel nog 1 woord.


Hier is een foto van de achterkant, dan kun je de vleugels zien. Ik volgde daarvoor het patroon uit het boekje, maar liet de laatste toer weg. Ik vond ze zo al mooi, de vleugels.
De muts heb ik met een paar steekjes vastgezet, zodat deze omlaag blijft.


Aan de armpjes "prutste" ik handjes, dat vond ik net wat leuker.
Er was ook nog een vorlijke fotoshoot hier in huis:


Ja, het was een leuk elfje om te haken!


Nu ga ik kijken of er ook poppen- of ander nieuws is bij

Ria

Als je ook mee wilt doen aan poppendag, voor een keertje of voor langer, laat het dan weten! Dan wordt het lijstje weer wat langer. Het is zo leuk om ideeën te delen en elkaar te inspireren.
Je mag me hierover ook mailen: debreimeisjes@gmail.com.


Fijne dag 🍀🍀🍀

Liefs, Akkelien van De Breimeisjes 💗💗💗

Reacties zijn van harte welkom. Ik lees ze graag.

7 opmerkingen:

  1. Heel leuk voor een meisje van 11 en wat heb je haar leuk gemaakt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ze is leuk geworden, mooi gemaakt.
    Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb hier een klein poppetje hangen, heel lang geleden door mijn oma gebreid. Het heeft een grote emotionele waarde voor mij. Misschien het engeltje over 45 jaar ook wel voor je buurmeisje. Leuk hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Joehoe! Elfje ging nog even uit haar dak voordat ze zich moest gedragen bij het jarige buurmeisje. Wat een leukerd, ook met het gedichtje erbij.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een schatje heb je gemaakt Akkelien, dat buurmeisje is helemaal blij met jou, zo'n lief cadeautje. Schattig ook de handjes die ze heeft. Dat rokje van haar valt ook zo mooi, en daarom lie zich natuurlijk gewillig fotograferen, echt ENIG!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Een elfje met een elfje voor een elf jarige! Ik hou ervan.
    Xxx

    BeantwoordenVerwijderen