{ 'anonymize_ip': true }

dinsdag 4 februari 2020

Dinsdag - poppendag Marion & Cathie Bella

Dinsdag - poppendag

Dinsdag - poppendag Marion & Cathie Bella


Vorige week zocht ik iets voor de Crea 5220-blog van afgelopen vrijdag en vond ik een aantal andere dingen. Wij proberen al jaren wat op te ruimen en eigenlijk staat er nog maar een doos van mij op zolder met spulletjes waarvan ik denk dat ik die moet houden.* Nu hebben we net het huis van m'n overleden schoonouders leeggeruimd en op dit moment denk ik dat ik nog beter los kan laten. Dus toen ik die doos van mezelf weer zag, dacht ik dat alles wel weg kon. 

Niet dus, ik kwam onverwacht leuke dingen tegen! Zoals deze Marion:



Nummer 269, november 1970!

Hierin stond ze, Cathie Bella, mijn pop! Ik kreeg haar op mijn zesde verjaardag, ik schreef er hier een blog over.
De naam Cathie Bella wordt in het hele artikel niet genoemd trouwens. De pop wordt zo beschreven:
"Mooi kastanjebruin haar omlijst 'n guitig snoetje. Om haar ranke figuurtje zullen alle kleertjes goed passen en leuk staan. Beweegbare armen en benen en vooral de buigbare gewrichtjes in knieën en voeten maken deze pop uniek. En echt niet alleen voor de allerkleinsten..."


Dat groene pak is het trouwpak gewoden van mijn pop. Ik geloof dat ik de linker jurk niet had, maar de rest van die pagina wél.


Het tweede pak op de linkerfoto en de nachtpon had ik en van de rechterpagina de jumpsuit, die jurk/mantel met capuchon en het bloesje van het meest rechtermodel.
Van de volgende foto had mijn pop de kleding die gedragen wordt door de staande modellen.


De pop werd aangeboden voor 20 gulden, een mapje met 20 patronen voor f 4,95 en als aanbieding nu samen voor 23 gulden. Dat was toen volgens mij ook nog best veel geld!

Er stond ook nog bij: "Een welgemeend advies van Sinterklaas: Bestelt u vooral tijdig. Marion's poppenvoorraad is wel groot, maar niet onbeperkt. Vlug bestellen voorkomt teleurstelling."
Ik kreeg Cathie Bella met haar prachtige garderobe op mijn verjaardag, een maand na Sinterklaas. 
En vandaag is 't de verjaardag van mijn moeder! Lokwinske Mem! En wat fantastisch dat je toen al die avonden werkte aan zo'n bijzonder cadeau!

Onder het label "Cathie Bella" vind je alle blogs die ik al over haar schreef.

* De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat een andere doos een tijdje terug naar mijn "hobbykamer" is verhuisd. Daar mag ik eerst wel eens gaan opruimen 😉

Update: Af en toe lees ik een reactie op deze blog waarin iemand vraagt om de patronen. Dat vind ik lastig. Het is me te ingewikkeld om het in te scannen of te kopiëren, o.a. door het formaat en de hoeveelheid. En ik wil de patronen ook nog niet kwijt. 

Nu ga ik kijken of er ook poppen- of ander nieuws is bij

Angélique,
Blauw en zo,
Corina
Ria,
Rita en 
Sandra.

Vandaag voeg ik nog een hele leuke link toe, naar Marjan Zij maakte geweldige popjes van allerlei materialen en laat ze vandaag zien in deze blog.

Als je ook mee wilt doen op poppendag, voor een keer of voor regelmatig, laat het weten! Dan wordt het lijstje weer wat langer! Het is zo leuk om ideetjes te delen en elkaar te inspireren! 

Fijne dag!




Liefs van De Breimeisjes!


Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

20 opmerkingen:

  1. Ik heb hem ook!!!! Ligt op zolder in een doos en idd gekregen met de Sinterklaas. Mijn vader had een kledingrek erbij gemaakt dus alle kleertjes konden mooi hangen en onderop de sokken, ik was er zo blij mee en nu nog ga ik lachen wat een nostalgie....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk om te lezen waar jij vroeger mee speelde.
    Mooie pop trouwens ook.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een prachtige kleertjes heeft je moeder destijds voor je genaaid! Leuk dat je het nu allemaal weer tegenkomt in de 'erfenis' van je schoonouders. En ja, hoewel we (lang) niet alles kunnen houden, zit er soms toch wel een uitschieter tussen: veel plezier met de doos op je hobbykamer (straks na het opruimen ;o)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het was mijn eigen doos op mijn eigen zolder :-) Ik heb de tekst nu iets aangepast, zodat dit duidelijker is.

      Verwijderen
  4. Wat geweldig dat je dat bewaard hebt, zo'n oude Marion met de pop en al die kleertjes en wat zijn ze leuk gemaakt!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Zo geweldig van je moeder! Mooie foto's ook in de Marion. Voor die tijd klinkt het mij ook best duur in de oren. Nee sommige dingen (waaronder deze Marion) zou ik zeker bewaren. En een dikke hoera voor de verjaardag van je overleden moeder met een mooi eerbetoon via Cathie Bella.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Gelukkig leeft mijn eigen moeder nog!
      De ouders van echtgenoot, mijn schoonouders dus, die zijn allebei overleden.
      Het boekje lag al jaren op mijn eigen zolder en ook op de vorige twee, denk ik. Het was echt een verrassing om het te vinden in mijn eigen rommeltjes!

      Verwijderen
  6. Héérlijk zo'n vondst. En wat een nostalgie. In 1970 was ik 6 jaar, maar ik speelde eigenlijk nooit met poppen. Haha
    NOOIT weggooien, hoor.Met de verhuizing heb ik eigenlijk te veel weggegooid....
    Gelukkig kreeg in van ern lieve vriendin een bijlage van een oude Libelle, vol met patronen van poppenkleertjes.
    Groetjes Jannie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dan zijn we bijna even oud :-) Ik werd in het begin van 1971 6 jaar.

      Verwijderen
  7. Wat een rijkdom voor een klein meisje, fantastisch!
    Ik was ook zo enorm rijk met veel poppen en nog heel veel meer kleertjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een leuke vondst uit mijn geboortejaar, hihihi!
    Volgens mij in die tijd inderdaad een aanzienlijk bedrag, maar het is een geweldige investering gebleken!👍🏼

    BeantwoordenVerwijderen
  9. ah.... de marion wat was dat in die tijd een goed blad volgens mij bestaat die ook al niet meer.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Oude tijden herleven... Dit komt me zò bekend voor! (ik ben van 1963) Die Marion heb ik vroeger ook gezien en ik heb zitten 'kwijlen' boven de plaatjes van de poppen... Wat leuk dat jij die mooie pop had.
    Er komen veel herinneringen los, lees ik hierboven. Erg leuk om te lezen allemaal.. En die Marion zou ik goed bewaren hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een mooi blad en wat fijn dat het zo goed bewaard is gebleven. Ja, daar kon je vroeger uren naar kijken.
    Mijn moeder maakte vroeger ook poppenkleertjes en Barbie kleertjes, daar is heel wat mee gespeeld :)
    Mijn moeder bewaard ook veel, ik zal eens vragen/kijken wat zij nog aan bladen heeft :)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Oh wat een feest van herkenning. Ik had die pop ook en ik vind het nog steeds jammer dat ik die niet meer heb. Die Marion hadden wij niet maar mijn moeder had wel diverse kleertjes voor haar gemaakt. Zo leuk om dit bij jou allemaal terug te zien.
    Groetjes Sandra

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Zou je de patroontjes willen copieren? Heb deze pop grvonden in de kringloopwinkel.
    Wat een leuke pop, ben haar haren nu aan het glad maken . Het zit nu nog vreselijk in de klit en pluis.
    Zou graag deze orginele vintage garderobe willen maken. Dus als het kan heel graag. Graag reactie op meerthe67@hotmail.com
    Geniet van jou dierbare herinneringen en bezit. Leuk om te lezen.

    Vr gr meerthe

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik ben helemaal blij dat ik deze blog heb gevonden. Ook ik had de Cathie Bella pop. Mijn moeder bestelde um bij de Ariadne. Ik heb er zelfs twee dus kon ik samen met mijn vriendinnetje ermee spelen. De kleertjes waren gemaakt door een vriendin van mijn moeder die ontzettend handig was met de naaimachine en kon handwerken als de beste. Onze buurvrouw leverde de stofjes omdat haar vader een zeer modern stoffenbedrijf had. Alles is nog in perfecte staat en ook ik kan er nu nog van kwijlen hoe mooi de poppen er uit zien in hun geweldige outfits. Ik zal het ooit moeten wegdoen of er iemand voor vinden die er ook van kan genieten. Dank breimeisjes voor jullie leuke artikel !

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Hallo breimeisjes, ik was in de kerstvakantie aan het opruimen en kwam mijn pop weer tegen. Ik was aan het zoeken op het internet en kwam op jullie blog. Toen ik de bovenstaande plaatjes zag kwamen er fijne herinneringen boven. Wat mijn vraag is, mijn pop haar kleertjes zijn verkleurd en stuk. Ze heeft de nachtpon en ochtendjas aan. Ik vind de andere kleertjes ook heel leuk en zou er graag wat van maken. Is het mogelijk dat ik via jullie de patroontjes kan krijgen, zodat ik haar weer in het nieuw te steken? Groetjes Ada.

    BeantwoordenVerwijderen