{ 'anonymize_ip': true }

dinsdag 11 februari 2020

Dinsdag - poppendag De patronen van Cathie Bella

Dinsdag - poppendag De patronen van Cathie Bella


Vorige week liet Akkelien zien dat ze op zolder de Marion had gevonden waarin reclame werd gemaakt voor mij. Ze vond tegelijkertijd ook een enveloppe met patronen, maar dat blijkt iets anders te zijn.
Ze ging nóg eens kijken in die ene doos met dingen die ze niet weg dacht te kunnen gooien. En ja hoor: de patronen blijken er ook nog te zijn!
Ze had een leuk foto-idee, en heeft mij steeds kleding aan laten trekken die dan ook op de patronen staan. Maar ja, ik lig daarbij en dan heb ik steeds mijn ogen dicht. Dus heb ik geëist dat ik eerst staand op de foto mag in deze blog:


Op de volgende foto's sta ik dus minder fotogeniek dan ik eigenlijk ben, maar goed. Voor een leuke blog moet je wat over hebben, zei Akkelien.


De moeder van Akkelien heeft de patronen netjes overgetrokken, volgens mij, want de patroonbladen zien er nog prima uit, na bijna 50 jaar.


Er zijn twee patroonbladen met de genaaide kleding en eentje met de gehaakte en gebreide kleding. De patronen zijn in het Engels, Frans en Nederlands beschreven. Zo'n groot blad met de gehaakte en gebreide patronen vind Akkelien trouwens best onhandig. Dus ik denk niet dat ik haar zover krijg dat ze dat ene jurkje nog voor me gaat maken.... Jammer!


Zo'n gehaakte poncho had ze zelf vroeger ook wel willen hebben, maar dat zag haar moeder niet zitten, denk ik. 
Kijk:


Dit is dan wel enigszins verkreukeld, maar dit is de omslag van alle patronen.
Toch wel leuk dat er dan zo'n doos op zolder staat met dingen die je vergeten was!

Als je meer over mij wilt weten, ik heb mijn eigen label hier: "Cathie Bella".

Liefs, ook namens Akkelien,
van Cathie Bella 💗

En nu gaan we kijken of er ook poppen- of ander nieuws is bij

Angélique,
Blauw en zo,
Corina
Ria,
Rita en 
Sandra.

Als je ook mee wilt doen op poppendag, voor een keer of voor regelmatig, laat het weten! Dan wordt het lijstje weer wat langer! Het is zo leuk om ideetjes te delen en elkaar te inspireren! 

Fijne dag!




Liefs van De Breimeisjes!


Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

12 opmerkingen:

  1. Wat ben je mooi Cathie Bella... en zo leuk dat alles bewaard is gebleven! En weet je, zo'n lange rok schijnt nu weer helemaal hip te zijn. Je moet Akkelien maar eens heel lief aankijken, want ik snap best dat je nog wat nieuws wil hebben voor je garderobe. En misschien moet je het grote patronenblad even stukje voor stukje kopiëren op A-4 formaat, dan werkt het een stuk gemakkelijker voor Akkelien. Nou, ik hoop nog veel van je te horen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou Cathie Bella, ik vind jou en je kleren helemaal geweldig! Ik hoop voor je dat Akkelien toch zin krijgt om wat voor je te maken. Ik (RoosjeMijn) krijg regelmatig nieuwe kleren van PriePraat en dat is erg leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Cathie Bella, je lijkt wel een professioneel fotomodel! De kleding is prachtig gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Nou Cathie Bella je staat er mooi op je krijgt vast nieuwe outfits Akkelien kennende ha ha ik zie vast weer moois langskomen

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een prachtige kleertjes, daar mag je best supertrots op zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ooh ik ben helemaal verliefd! Zo leuk!
    Groetjes Sandra

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hallo, ik ben ook blij met kathie bella, vorige week gekocht. Deze oude mevrouw had het werkblad breipatronen en werkbeschrijving naaipatrone. Helaas waren die er niet bij. Ik lees dat jij ze hebt.
    Je voelt hem zeker al, graag zou ik ook de naaipatronen willen alzijn het kopieen.
    Even checken voor de zekerheid. 1 badstof jurkje 2 broek 3 shortpak 4. overgooier 5.hesje + rok 6.groen jurkje 7.jurkje 8 Tutu 9.jumpsuit +pet 10.bontjas + muts 11.cape 12bruidsjurk 13. Pyjama 14.kimono 15..aarzel 16.jasje +broek

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo "Unknown",
      het zou fijn zijn als je hier even over mailt, dat communiceert wat makkelijker. Mailadres: debreimeisjes@gmail.com

      Verwijderen
  8. U knowhow is agnes scholte
    Agnesscholte1963@gmail.com
    Graag een reactie hierover
    Ik betaal natuurlijk gewoon

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat ontzettend leuk te lezen, ik heb van de week mijn pop te voorschijn gehaald en wist niet meer hoe mooi ze eigenlijk was. Heb alle patroontjes nog en wat kleertjes. Gisteren meteen een mutsje bij het pak gehaakt.

    BeantwoordenVerwijderen