{ 'anonymize_ip': true }

donderdag 6 februari 2020

Haakboek: Joekedoe

Haakboek: Joekedoe


De boekhandel in Sneek heeft af en toe uitverkoop. Dat begint dan met wel vier tafels vol met dozen, gevuld met diverse boeken. 50% korting, daar begint het mee. Er zit van alles tussen, maar natuurlijk laat ik me niet altijd verleiden.
Vorige week kwam ik er, omdat ik nog steeds scheurkalenders wilde kopen en hoopte dat die ook toegevoegd zouden worden aan de uitverkoop. Dat was zo en de korting was zelfs inmiddels 70%.
Daarom keek ik ook nog even bij de boeken, inmiddels waren 't nog maar 2 tafels met dozen. En ik vond toch nog een heel leuk haakboek 😃


"Joekedoe - Eenvoudig haken in één stuk", van Joke Decorte

Het is een boekje uit 2016 en ik had er wel vaker van gehoord en wel eens wat gezien dat gehaakt was naar patronen uit dit boekje. Erg leuk, dus ik besloot dat dit exemplaar op mij lag te wachten.

In totaal staan er 10 ontwerpen in, de draak van de voorkant en op de achterkant zie je de andere negen:


Joke vertelt in het voorwaard dat ze platte knuffels wilde maken, omdat ze dan ook als kussen gebruikt kunnen worden. Althans als je met dikker garen en een dikkere haaknaald haakt. 
De meeste knuffels zijn met maximaal 100 gram stonewashed garen gehaakt, en voor de details heb je dan nog wat restjes nodig, die je misschien overhoudt van een van de andere knuffels. Dat vind ik leuk bedacht! Ook zijn de ontwerpen allemaal veilig voor kinderen.

Het boek heeft eerst een duidelijke uitleg van de gebruikte steken en een overzicht wat de maten zijn van de knuffels en wat je ervoor nodig hebt.


Het valt me op dat alle toeren om en om in een kleurtje en op een witte achtergrond staan, dat lijkt me heel overzichtelijk.
Er zijn ook heel veel duidelijke foto's van hoe je iets moet bevestigen, waar je de ogen moet vastzetten etc. 
Ook heel leuk dat Joke laat zien en beschrijft hoe het ontwerp uitvalt als je het groter haakt en dat het dan een leuk kussen is:


Ideaal voor beginners staat achterop, maar ik vind de ontwerpen ook heel aantrekkelijk!

Wat feiten op een rij:

Titel: Joekedoe - Eenvoudig haken in één stuk
Auteur: Joke Decorte
Uitgeverij: Joke Decorte
Aantal pagina's: 75
Het boek bevat 10 patronen
ISBN: 9789082595604
Prijs: € 12,99


Dit boek heb ik zelf gekocht, ik zag dat het online nog steeds te koop is voor die prijs. En Joke schreef ook een tweede deel! 
Ik vind het leuk om iets  van het boek te laten zien er erover te vertellen. Je kunt zelf kijken of het iets voor je is, want jij weet wat jouw interesses op haakgebied zijn.



Fijne dag!


Liefs van De Breimeisjes!


Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

4 opmerkingen:

  1. Deel 2 hadden ze ook in de 70 % bak. Heb ik aangeschaft. Patronen zijn heel duidelijk en goed leesbaar. Veel plezier met deel 1.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lijkt me een heel leuk boekje, je gaat er vast het een en ander uit maken denk ik zo? En wat een meevaller dat het met hoge korting werd aangeboden.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een leuk boek zeg! Niet eerder gezien. De olifant doet me aan jouw blokkenolifant denken.

    BeantwoordenVerwijderen