{ 'anonymize_ip': true }

dinsdag 14 november 2017

Dinsdag - poppendag Jeugdherinnering (2)

Dinsdag - poppendag Jeugdherinnering (2)


Wat een leuke reacties vorige week over mijn jeugdherinnering! Ik heb er nog meer en daar durf ik nu rustig mee verder te gaan 🙂

De pop zonder naam lag gewoon los op zolder, maar ik zocht eigenlijk een andere pop. In eerste instantie had ik haar niet gevonden, maar toen ik nog eens beter keek zag ik deze doos:


Zou ze daar inzitten? Een nostalgisch tasje (ik heb jaren bij deze firma gewerkt!)


en ja hoor, daaronder ligt ze:


En nog wat andere popjes en een knuffel en .... Hier worden meer blogs over geschreven!
En kijk dan, wat er in dat tasje zat:


De bijbehorende foto, ik kreeg deze pop toen ik zes jaar werd, 5 januari 1971. 


Mijn moeder schreef bij de foto: "De kado's vielen je 's morgens niet zo erg mee, een "trouw"pop, dat ging nog, maar een doos met anders niks dan kleertjes dat vond je niet direkt mooi".

O, o, wat erg hé! Later die dag kwam het wel weer goed, staat ook te lezen in 't fotoalbum, maar dit moet toch voor mijn lieve moeder wel vervelend geweest zijn, deze reactie van haar eerstgeborene! Ik wilde dus heel graag een trouwpop en de trouwkleren draagt ze op die foto. Het pak op zich had ze ook nog aan, toen ik haar nu terugvond. En in dat plastic tasje zitten dus al die kleertjes! 
Ook de andere delen van dat trouwpak:


Ik ben al bezig geweest met foto's maken, maar het is allemaal wat kreukelig... Ik durf het niet te wassen. Dat heb ik wel eens gedaan met een gebreid poppenjurkje en dat kwam helemaal kapot uit de wasmachine. Voorzichtig strijken kan misschien wel, ik ga 't in ieder geval proberen. En anders komen de kleertjes gekreukeld in de blog, want ze verdienen absoluut alle aandacht. Wat heeft mijn moeder dat allemaal mooi en netjes gemaakt! En wat zal ze daar ontzettend lang mee bezig geweest zijn! 

Deze pop heet Cathie Bella, dat staat op de doos, dat kan ik lezen op de foto. Volgens mij kon je deze pop ook met andere kleuren haar kopen. En kennelijk waren er allemaal patronen van kleertjes bij te koop! Wie had deze pop ook? Ik heb gegoogled en vond hier een "zusje". Al een blog uit 2010!

Volgende keer meer hierover, anders wordt dit zo'n lange blog en nu is 't hoog tijd om te kijken of er poppen- of ander nieuws is bij

Corina,
DiYDiva
Ria
Rita,
Sandra  en
Tineke

Als je ook mee wilt doen op poppendag, voor een keer of voor regelmatig, laat het weten! Dan wordt het lijstje weer wat langer! Het is zo leuk om ideetjes te delen en elkaar te inspireren! Liefs van De Breimeisjes!

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.18 opmerkingen:

 1. Wat leuk! Ik heb hem denk ik ook zal als ik tzt in die hoek op zolder moet zijn eens kijken. Ik dacht dat het een pop uit de Ariadne was maar kan me vergissen, kom er op terug :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat toch heerlijk dat je dat allemaal hebt! Een trouwpop, ik had er nog nooit van gehoord. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo noemde ik dat vroeger, een trouwpop en dat was een pop met een trouwjurk aan. Zo leuk dat mijn moeder dat bij de foto schreef, want anders was ik dat vast vergeten :-)

   Verwijderen
 3. Haha de eerlijkheid van een kind. En moet je je nu zien. Regelmatig aan het bloggen over poppenkleertjes. Ze gaat straks toch niet weer terug in de doos hè?!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. O, wat bijzonder!
  Ik ben benieuwd naar de kleertjes. Mijn moeder heeft ook heel wat voor mijn poppen en barbies gemaakt (ik had alles in totaal precies 100(!) poppen), gelukkig voor mijn moeder was ik er heel blij mee, maar zelf deed ze maar wat graag mee met de poppen in bad doen, schone kleertjes aan, haren kammen, ect, hahaha.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ken de pop niet, maar ik ben dan ook van 1960 😜
  Ik blijf het leuk vinden dat alles zo goed bewaard is gebleven.
  GroetjesAnita

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh wat heerlijk om zo'n doos terug te vinden!!!
  Koesteren die doos vol schatten.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat ontzettend leuk en lief gemaakt! En het roept mooie herinneringen op. Als ik een nieuwe zelf gemaakte jurk kreeg verkleinde mijn vader het patroon en kreeg mijn pop precies dezelfde jurk. Toen zo gewoon. En nu voelt het zo liefdevol! Liefs, Irene

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Kinderen hebben zo hun eigen ideeën en verwachtingen als heet om cadeautjes gaat. Nu kijk je met een andere blik naar je oude pop en de kleertjes. Ik ben benieuwd.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een prachtig verhaal Akkelien. Zo leuk dat je moeder dat allemaal beschreven heeft. Mijn moeder maakte ook heel veel poppenkleertjes en die zijn vast ook nog ergens.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een heerlijke tastbare jeugdherinnering! Geweldig dat de kleertjes er ook nog zijn. Misschien kunnen ze in een lauw badje met fijnwasmiddel? Niet wringen, droogdeppen met een handdoek en liggend drogen (evt.blocken).
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Jeetje, heeft ze die allemaal zelf gemaakt? Wauw...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Een schat gevonden! Dit is toch geweldig... Misschien een lauw handwasje voor de kleertjes? Ik wil best een wekelijkse aflevering met show hoor...
  Gebruikte je moeder patroontjes of deed ze het gewoon uit het hoofd?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Typisch kinderen, zo'n reactie. Ik vind de pop mooi, zelfs nog mooier dan die andere. En ik kijk al uit naar je volgende blogs hierover.

  BeantwoordenVerwijderen