{ 'anonymize_ip': true }

vrijdag 10 november 2017

Bucketlist

Bucketlist

Vandaag een gastblog, geschreven door Irene:

Als vriendin van het Breimeisje lees ik natuurlijk elke dag de blog. 
Nu wil het geval dat ik voor een cursus een Bucketlist moest maken. Een lijst met wensen voor de toekomst. Nou past dit niet echt bij mij. Ik ben van de happy moments in het NU. Waarom grootse wensen voor de toekomst hebben? Er is elke dag genoeg moois als je het wilt zien. Maar goed. Het world wide web bracht toch enige inspiratie. Het kunnen ook gewone dingen zijn, die je toch nog nooit gedaan hebt.  Ik  wil namelijk een keer een blog schrijven. 
Vandaar deze gastblog van mij, een vriendin van het Breimeisje.

Uiteraard wilde ik wel enigszins aansluiten bij de onderwerpen die in deze blog de revue passeren. Daarom een kleine impressie van de Kreadoe.

Woensdag 1 november was de opening. Vantevoren had ik me in het aanbod van de workshops verdiept. Vriendin en ik (nee, niet het Breimeisje) besloten in elk geval het Eco printen te gaan doen. Dit is een vorm van natuurlijk verven. De kleuren van bladeren of bessen worden over gebracht op papier of textiel. De kleurpigmenten uit het natuurlijk materiaal worden gebruikt. Het klonk veelbelovend.  We waren lekker op tijd op de Kreadoe en waren als eerste bij de workshop. We legden bladeren op een lapje stof, dat in een bak met geconcentreerde soda was geweekt, en rolden de stof vervolgens op om een houtje. Even je naam op een labeltje eraan vast maken en toen moest het geheel in de kookpot.


Na een uur kwamen we vol verwachting terug. Nieuwsgierig naar het resultaat. Eerlijk gezegd viel ons dat een beetje tegen. Een  vlekkerig lapje met een vage afdruk van een bladnerf. Ik had bedacht de bedrukte stof te gebruiken als kaft voor een journaling boek maar daar ga ik iets anders voor verzinnen.
In elk geval weer een natuurlijke ervaring rijker!De volgende workshop stond niet op het wensenlijstje maar kwam gewoon op ons pad. Lekker kleien met Doodle Clay. Een leuk produkt voor als je lekker bezig wilt zijn en je hoofd leeg wilt maken. Door steeds dezelfde vormen te creëren raak je in een flow. En je kunt er superleuke dingen mee maken. Hangers of cadeaulabels, een oude kaarsenstandaard of vaasje opleuken enz. Hier werd ik blij van!!

Wil je meer van Doodle Clay weten en/of zien, kijk dan even hier

Uiteraard was er ook van alles te zien op haak- en breigebied.
Super bijzonder vond ik het portret van Vincent van Gogh dat door José Dammers gehaakt is. Prachtig!! Ik heb bij haar een tijd geleden een dagworkshop "freeform haken" gevolgd. Een aanrader! Kijk vooral even op haar Facebookpagina.


Daarnaast was de Haak-maar-aan-caravan aanwezig met hun gezellige caravan en vrolijke dekens waarover je natuurlijk hier al hebt kunnen lezen. Er werden lieve mutsjes gebreid voor het Ouderenfonds (zie degoedgemutstebreicampagne.nl) en de Wolplein-dames werden gefilmd in hun "Koffie & Wol tv-setting". Dit is slechts een kleine opsomming. En dan heb ik nog heel veel andere creatieve activiteiten niet genoemd....

Met het beschrijven van deze leuke dag is zo maar een wens van mijn bucketlist vervuld. De wensen moesten geprioriteerd worden. Deze viel in de categorie "Just do it". Kleine leuke dingen die niet ontzettend veel moeite kosten. Je hebt niets te verliezen en in potentie veel te winnen. Ik heb het gedaan! 

Voor mij een happy moment! En omdat we straks het weekend ingaan wens ik iedereen een heerlijk weekend, vol met happy momentjes!

Dank je wel, Irene, daar sluit ik me graag bij aan 🍀
De Happy momentjes heb ik min of meer van Irene "geadopteerd" (zie deze blog), dus extra leuk dat zij die van haar vandaag met jullie deelt 🙂


Liefs van De Breimeisjes!

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.


7 opmerkingen:

 1. Fijn dat ik te gast mocht zijn op je blog. Wat een mooi begin van mijn dag!!
  Liefs, Irene

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk zo'n onverwachte gast, én leuke inspiratie van de Creadoe! Ik ben benieuwd wat je verder nog met je bucketlist doet. En ja.. het is echt een hype momenteel, je doet niet mee als je er geen hebt, hihi!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat was een leuk bezoek dus en kennelijk ben je zelf ook creatief; waarom niet zelf een blog beginnen? ;-) Geniet lekker van de happy momentjes, die geven energie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk een gastblog en helemaal dat we mochten meegenieten van je dagje kreadoe! Jij ook fijn weekend! En natuurlijk ook voor Akkelien en andere lezers van dit blog! Groetjes, Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gezellig dat je er even was. Tja, een bucketlist... Ja er is nog wel een boel wat ik wil. Ik denk dat ik nu mijn bucketlist aan het afwerken ben zodat ik binnenkort helemaal happy in het nu kan leven :) Bedankt voor de kreadoe tips. De klei had ik nog niet van gehoord en het prachtige haken van José werkt inspirerend. Het verven met bladeren sla ik nog even over.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een gezelligheid zo'n gastblogster. Kom nog maar eens terug je schrijft gezellig. ;-)) XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen