{ 'anonymize_ip': true }

maandag 13 november 2017

Mystery maandag (6)

Mystery maandag (6)


Vorige week liet ik zien dat ik begonnen was met het eerste blog van maand 2. Het is af, al kostte het me veel tijd. En het is ook nog eens erg scheef geworden.Volgens mij komt het wel goed in de hele deken, want ik kan 'm wel in model trekken:Blok 9 is de dubbele gerstekorrel, blok 10 de enkele gerstekorrel. Nog zo'n blok dat veel tijd kost! Op de volgende foto kan je goed zien dat deze steek juist niet scheef trekt. En meer garen gaat kosten, want ik heb op dit moment 42 steken gebreid en het lapje is daar ongeveer 11 cm hoog...Op de volgende foto heb ik 60 naalden gebreid:


En ik heb er 70 van gemaakt:


Blok 10 compleet:


De kleur heet Vermillon, die andere kleur heet Saumon. De kleuren op de blauwachtige achtergrond lijken het meest op de echte kleur.

De eerste twee blokken vond ik enigszins "saai" en lang duren, nu ben ik met blok 11 begonnen, die is niet saai, zelfs vrij lastig en gaat óók lang duren! Deze kleur heet Piscine, zwembad dus.


Het is een afwisseling van drie steken maken uit één steek en dan drie steken samenbreien, afgewisseld met een naald averechte steken. Ik zag net dat ik ook nog een fout heb, dus moet het nog een stukje uithalen ook! 

Ik vind het overigens heel fijn bij dit project dat ik steeds vragen kan stellen en handige tips kan vinden, of lees dat ik niet de enige ben met tegenslag o.i.d.  in het forum op de website van Breiclub.nl. Dat is voor leden van de Breiclub en voor deelnemers aan de Mystery Blanket. Ook is er een speciale facebookpagina voor deelnemers. Ik heb al gezien dat het haken veel sneller gaat. Die blokken worden ook 20 x 20 cm, maar er wordt vaak gehaakt met redelijk dikke haaknaalden. Ook daar worden bekende en minder bekende steken gebruikt. Erg leuk allemaal. Wil jij ook meer hierover lezen en zien? Hier is een lijstje met links naar collega-blogsters die ook met de Mystery Blanket bezig zijn:

Breien

De Breimeisjes 
Renske Creatief
Siets aan de Haak Sietske is ook tester van de breideken.

Haken

De Haakhelden
Liefgehaakt
Renske Creatief Renske is ook tester van de haakdekenLiefs van De Breimeisjes!

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

7 opmerkingen:

 1. Ja, je kunt zo'n blok maar meteen het best zo vierkant mogelijk maken. En de rest komt vanzelf wel goed, denk ik ook... Zelf vind ik gerstekorrel helemaal niet leuk om te breien, maar het resultaat is wel grappig. Succes met het volgende blokje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is ook zeker niet mijn favoriete steek ;-) Maar toch nog beter dan die braamsteek, hoor!

   Verwijderen
 2. Nooit geweten dat het resultaat van de dubbele gerstekoreel zo scheef kan trekken... Apart ook dat de enkele gerstekorrel zoveel meer garen gebruikt. De deken is leerzaam *Ü*.
  Ik ben heel benieuwd naar je zwembadblok; het klinkt lekker moeilijk (zelf houd ik daar wel van :-)
  Succes en happy knitting! (dat klinkt in het engels leuker dan in het nederlands vind ik)
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is inderdaad leuk om zo verschillende steken te doen, al zijn niet alle steken even fijn.

   Verwijderen
 3. Dat is het lastige van het combineren van verschillende steken. Het pakt allemaal anders uit en de hoeveelheid garens die je nodig hebt wisselt ook.
  Het scheve blok komt vast goed na het blocken.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een flinke beproeving als ik het elke week zo lees!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. echt weer veel technische steken om te leren maar dat het zo scheef zou trekken had ik ook niet verwacht

  BeantwoordenVerwijderen