{ 'anonymize_ip': true }

dinsdag 17 september 2019

Dinsdag - poppendag Het schaapje, ze is klaar! Project koffertje (7)

Dinsdag - poppendag Het schaapje, ze is klaar! Project koffertje (7) 


Ja, hoor, alle onderdelen vormen eindelijk een geheel, het schaapje is klaar 😃

Hier is ze:


Ze komt uit "Dierendotjes haken" van Gera Flink, hier vertelde ik al eens over dit leuke boek. Het voorbeeld in 't boek heet Lammetje Brammetje. Ik vind het eigenlijk meer een stoere meid. 


Er zijn wel twee "dingetjes".
- Ik vind het hoofd wat apart zitten, dat heb ik misschien niet gedaan zoals het bedoeld was, maar in 't boek zie je de knuffels nooit van de zijkant en je krijgt ook geen specifiekere aanwijzing dan: "Bevestig het hoofd op het lijf".
- Een "foutje" van mezelf: ik haakte met haaknaald nummer 2½. In 't boek wordt haaknaald nummer 2 geadviseerd. Alle kleertjes zijn gebreid en dat moest met 2½, daarom haakte ik ook met die dikte.


Mijn schaapje is nu wat groter dan Lammetje Brammetje... Passen de kleertjes dan wel?
Het schaapje past in ieder geval al niet in 't koffertje...




Wordt vervolgd!


Nu ga ik kijken of er ook poppen- of ander nieuws is bij

Corina
Ria,
Rita en 
Sandra.

Als je ook mee wilt doen op poppendag, voor een keer of voor regelmatig, laat het weten! Dan wordt het lijstje weer wat langer! Het is zo leuk om ideetjes te delen en elkaar te inspireren! 


Fijne dag!


Liefs van De Breimeisjes!


Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

6 opmerkingen:

  1. Wat een grappig schaapje! Persoonlijk zou ik het hoofd wat meer kantelen, het hoofd echt op het lijf zetten, zodat het hoofd meer haaks op het lijf zit, ik denk vanaf toer 5 of 6 van het hoofd, als je begrijpt wat ik bedoel ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, ik snap wat je bedoelt! Ik denk ook dat dat beter is, maar ik heb het met de afhechtpunten aan elkaar gezet, snap je ;-) Op zich ziet het schaapje er wel echt lief uit. En ik heb het al zo stevig vast gezet, dat ik het maar zo laat. Ik zou wel willen pleiten voor duidelijker aanwijzingen in beschrijvingen. Of goede foto's van andere kanten van de knuffel. Dat je ook de zijkant goed kan zien.

      Verwijderen
  2. ha ha maar hij is leuk schaapje moet zich maar een beetje dubbelvouwen dan past ie vast wel. En het klopt het in elkaar naaien van knuffels wordt wel eens helemaal vergeten en anders in 1 regel samengevat. Vind ik toch wel slecht. Je zal maar niet weten hoe je iets in elkaar moet zetten zit je daar met al je losse stukken. :((

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Een grappig schaapje. Het is altijd fijn als in een haakboek voldoende foto's staan om het beestje van alle kanten te kunnen bekijken. Misschien kun je de kleertjes nu met breinaalden 3,0 mm breien.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het is een schatje, ik vind dat ze lekker ondeugend de wereld inkijkt. De kleertjes gaan misschien wel perfect passen als je daar ook een grotere naald voor gebruikt?

    BeantwoordenVerwijderen