{ 'anonymize_ip': true }

maandag 23 september 2019

Een mantarog (Yarn Bookazine Reef) - 1

Een mantarog (Yarn Bookazine Reef) - 1


Kennen jullie de Yarn Bookazines? Prachtige uitgaves van Scheepjes vol mooie foto's, artikelen én patronen.
De vorige uitgave had als thema Reef. Ik had 'm wat later in huis. Ik was wel direct enthousiast, ik ben immers dol op strand en zee! Toch kwam het er niet meteen van om ermee aan de slag te gaan. Ik had bedacht om een van de breipatronen te gaan maken en kwam erachter dat er in deze uitgave slechts één breipatroon stond. En toch....


Ja, dat is echt het begin!
Hier zie je de cover en het patroon, de Manta Ray Shawl zie je linksboven.


Het is een ontwerp van Maria McPherson.
Zij gebruikt Scheepjes Sunkissed, dat lijkt mij ook heel prachtig. Zelf vond ik vijf bolletjes in mijn voorraad die qua kleur ook perfect lijken voor deze sjaal. Ik heb iets minder meters dan in de beschrijving genoemd wordt, maar denk toch behoorlijk ver te kunnen komen.

Al had ik eerst wat moeite met de beschrijving van de meerdering, inmiddels vind ik het een superfijn patroon. In het patroon worden markeerders gebruikt. Twee nog wel. Daar had ik in 't begin steeds ruzie mee, dus ik deed het zonder. Nu de naalden steeds langer worden, blijkt het toch wel weer handig te zijn om door de markeerder weer aan de meerderingen in 't midden te denken. Op de volgende foto zie je dan ook wél een markeerder:


Herken je de mantarog? Leuk patroon! Heel benieuwd hoe het kleurverloop straks zal zijn, als de toeren steeds langer worden en de kleurstrepen daardoor smaller. 
In deze uitgave staan ook een paar dekens, verschillende vissen, erg leuke kussens en veel meer.

Inmiddels is er een nieuwe Yarn Bookazine uit, het thema is Tea Room. Ook leuk, ik ben namelijk dol op thee 😊
Wietske schreef er al een review over, die kun je hier lezen.Fijne dag!Liefs van De Breimeisjes!


Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.3 opmerkingen: