{ 'anonymize_ip': true }

maandag 29 juli 2024

Creatief Café, juli 2024 (2)

Creatief Café, juli 2024 (2)


Op 18 juli was ons tweede Creatief Café van deze maand, in de bibliotheek in Sneek.
Het was weer een fijne groep creatieve mensen bij elkaar. Zo inspirerend om te zien wat iedereen maakt en ook mooi om elkaars verhalen te horen, naar elkaar te luisteren en mee te leven.
Uiteindelijk is deze groep ontstaan uit de tijd dat we met elkaar dekens haakten voor De Grootste Gehaakte Deken van de Wereld. Een thema daarbij was: Samen haken is verbinden. Dat zijn mooie en ware woorden! Wil je iets meer weten van dat project? In deze blog zie en lees je er meer van.

Er waren veel kledingstukken waar aan gewerkt werd:


Hierboven: de trui van Lydia, Henne haakt aan een top voor zichzelf, Tara breit een rok, waarbij ze 2 soorten wol "mengt", Froukje heeft haar haakproject uitgehaald en breit nu met dezelfde wol, een trui. En voor het eerst met gaatjes. 

Hieronder zie je de tas waar Joop aanwerkt. Ze kreeg deze keer hulp van Henne, ze vindt het patroon namelijk nogal lastig om te volgen. Daarnaast zie je een prachtige sok ontstaan op het sokkenwonder van Anneke. Petra had inmiddels een hele mooie hals gebreid aan haar voorpand. Ik heb nu de bol garen even op haar breiwerk gelegd. We vinden die wol zo leuk!
En Anja is met een vestje bezig.


Agnes was al heel ver met die prachtige knuffel. Zo leuk, met dat gekochte mutsje. Dat is een aanpassing, er is wel een gehaakt hoofddeksel in het patroon opgenomen, maar ze vindt dit eigenlijk leuker. Dat is het mooie van zelf iets maken: je kunt je eigen keuzes maken!

En kijk dan: Yke maakt nog een setje voor de bieb, van Sam en Julia! Ze was nu vooral bezig met het koffertje. Het blijkt dat je daarvoor allemaal karton op maat moet snijden en daarom heen moet haken. Oei, dat is een klus! Ik dacht dat er een bestaand koffertje omkleed was, al zal dat ook wel heel ingewikkeld zijn 🤔
Hoe dan ook, ik heb natuurlijk gezien hoe mooi de eerste set geworden is en ik heb nu nog meer respect voor Yke, echt prachtig haakwerk! Sam en Julia krijgen later alle aandacht in een blog speciaal aan hen gewijd.


Jacobien had haar "wachtkamerproject" mee. Slingers met hartjes haken:


Wat een leuk garen! Ze gebruikt dit patroontje 😊
Zo'n slingertje geeft ze vaak weg, een super cadeautje.
Zij en Maartje hadden ook een mooi "samen haken is verbinden"-verhaal. Jacobien had een grote voorraad gehaakte lapjes, waar ze niks mee deed. Maartje haakt met een groep dekentjes voor Gambia. Jacobien gaf die lapjes aan Maartje, zodat zij er misschien iets mee kon doen. Eerst wist Maartje niet helemaal zeker of ze dat wel kon, maar toen was er even een rommelige periode, waarbij ze overdag druk was met hulp aan familie en 's avonds "therapeutisch" lapjes aan elkaar heeft zitten naaien. Iets dat heel ontspannend werkte. En nu zijn er al weer twee dekentjes gemaakt voor het goede doel 💗


En over hartjes gesproken! In augustus is er 2x Creatief Café, op 1 en 15 augustus. 15 augustus, dan is het ook Wereld Grannysquare Dag. Ik heb voorgesteld om dan granny-harten te haken met elkaar en daar slingers van te rijgen.


We gebruiken dit patroon. Garen en kleuren maken niet uit, samen maken we er vast prachtige slingers van. Ik heb begrepen dat sommige personen al bezig zijn!

💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗

Het Creatief Café in de bibliotheek in Sneek is steeds op de eerste en derde donderdag van de maand. De eerstvolgende keer is dus op 1 augustus. We zijn er van 14.30 - 16.00 uur. Iedereen neemt zelf een handwerkje mee. Een andere creatieve hobby mag natuurlijk ook. Koffie/thee is tegen een sympathieke vergoeding verkrijgbaar. Kom je ook? Voel je welkom!
Veel gezelligheid, veel kennis én inspiratie.

Fijne dag 🍀🍀🍀

Liefs, Akkelien van De Breimeisjes 💗💗💗

Reacties zijn van harte welkom. Ik lees ze graag.

5 opmerkingen:

  1. Wat een gezelligheid en mooie projecten weer. Jammer dat Sneek best een eind weg is...
    Xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie projecten. Zo fijn om samen creatief bezig te zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lijkt me heel gezellig, samen handwerken :)
    Mooie projecten zijn er onder hande, leuk
    Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  4. gezellig en die grabby's-hartenslinger vind ik leuk zoals die aan elkaar geregen wordt.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Erg leuk om al die projecten te bekijken, en mooi dat er steeds met zoveel enthousiasme aan gewerkt wordt.

    BeantwoordenVerwijderen