{ 'anonymize_ip': true }

maandag 15 juli 2024

Creatief Café, juli 2024 (1)

Creatief Café, juli 2024 (1)


Op 4 juli was er weer Creatief Café in de bibliotheek in Sneek. Het was weer een heel gezellige groep die daar al druk bezig was toen ik, een beetje aan de late kant, binnen kwam. Een leuke verrassing voor mij was dat Lydia er was! Die zag al gezellig te breien, tussen Anneke en Bea.
Kijk eens hoe goed de kleuren van hun handwerken matchen:


Anneke haakt nog aan de omslagdoek, het patroon is de Ceylon Tea Sjaal van Hobbii. Lydia breit aan ee trui en Bea breit aan haar vest, ze was nu bezig met de voorpanden en had ze tegelijk op de pennen. Vandaar de twee bollen.

Ytsje had een dekentje klaar, alleen nog draden afhechten:


Dit maakt ze voor Gambia, in kraamklinieken wordt het daar gegeven aan moeders die een kindje hebben gekregen. Een prachtig project.

Petra was voor het eerst. Ze zei dat ze moeite heeft met patronen lezen. Breien kan ze wel:

Ze was met heel leuk garen aan het breien en breit de heengaande toer met naalddikte 10, de teruggaande toer met naalddikte 6. Daardoor wordt het een mooi soepel breiwerk. Ter plekke ontdekte ze dat ze de "averechte kant" mooier vindt. Dat gaat ze als voorkant gebruiken. Dit wordt een hele leuke trui. Ze kreeg adviezen uit de groep over hoe ze de hals moest doen. Zo maakt ze eigenlijk zelf een patroon 🙂


Hier zijn nog wat foto's. Agnes is weer met een hele leuke knuffel bezig. Mattie haakt een poncho van super vrolijk garen. Dit is ook voor een goed doel.


Joop had een pakketje gekregen om een tasje te haken. Ze kreeg hulp van Loes. Het is nogal stug garen om mee te werken, maar 't gaat goed.
Loes was aan het borduren. Yke had een tijdje terug dat boekje gekregen met de vogeltjes. Ze is nu begonnen met een patroon uit dat boekje. Ze denkt dat het sleutelhangers worden.

Ze had het koffertje klaar met Sam en Julia. Het is zo leuk geworden! Hier is een preview, ze komen nog een keertje langs in een andere blog.


Miranda van de bibliotheek was heel blij met Sam en Julia. De muizen worden gebruikt bij activiteiten van de bieb. Wat een mooi baantje voor die twee! En super mooi gehaakt door Yke.

Het Creatief Café in de bibliotheek in Sneek is steeds op de eerste en derde donderdag van de maand. De eerstvolgende keer is dus op 18 juli. We zijn er van 14.30 - 16.00 uur. Iedereen neemt zelf een handwerkje mee. Een andere creatieve hobby mag natuurlijk ook. Koffie/thee is tegen een sympathieke vergoeding verkrijgbaar. Kom je ook? Voel je welkom!
Veel gezelligheid, veel kennis én inspiratie.

Fijne dag 🍀🍀🍀

Liefs, Akkelien van De Breimeisjes 💗💗💗

Reacties zijn van harte welkom. Ik lees ze graag.

5 opmerkingen:

  1. Wat een gezelligheid weer, en leuk dat Sam en Julia een baantje hebben gevonden in de "bieb"

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, dat is een mooie kleurencollage...
    Leuk zoals jullie onderling van gedachten kunnen wisselen over het handwerk en tips kunnen geven!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een mooie handwerken allemaal. Sam en Julia gaan heel veel harten veroveren denk ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het is echt een fantastische leuke groep die prachtige handwerken maken Akkelien. Echt heel leuk om te zien. En dat koffertje met Sam & Julia krijgen we nog eens te zien in volle glorie, LEUK!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dat het gezellig is blijkt wel uit het feit dat de groep steeds groter aan het worden is. Leuk én hele leuke projecten. Wat lief dat Julia en Sam aan de bibliotheek zijn geschonken. Kunnen de kinderen genieten. Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen