{ 'anonymize_ip': true }

donderdag 25 juli 2024

Oranjegevoel?

Oranjegevoel?


Al vaker heb ik het gezegd: ik ben geen voetbalfan. Nu is me opgevallen dat er veel oranje te zien was, vlaggetjes en grote vlaggen, allemaal acties bij winkels. Nederland kwam best ver en toch was het ineens afgelopen. Vrijwel direct waren al die oranje vlaggetjes ook weg!

Terwijl toen de Tour de France begon! Ook met Nederlandse deelnemers. Die op zich misschien niet altijd evenveel opvielen tussen de grote toppers 🤔 

En morgen is de opening van de Olympische Spelen!
De eerste wedstrijden zijn gisteren zelfs al begonnen.


En aan de Olympische Spelen doen veel Nederlanders mee.

Daar hoort zeker het oranjegevoel bij!

Bijvoorbeeld met een oranje armbandje:


Om dit te haken begin je met een magische ring en daarin haak je 6 vasten. Vervolgens haak je spiraalsgewijs door, steeds die 6 vasten tot je het lang genoeg vindt.
Let op, enige concentratie is wel belangrijk, anders heb je zomaar een steek gemeerderd of geminderd. 
Als het lang genoeg is, knip je de draad door, haal je 'm door en met behulp van een naald naai je begin en eind van de armband aan elkaar. Even afhechten, klaar!

Hier is mijn oranje-tulpen-armbandje:



Dit is een patroon van mij dat je voor een kleine vergoeding kunt kopen, hier via Ravelry.

Kort geleden liet ik hier nog een leuke slinger zien die in de Olympische kleuren gemaakt kan worden.

En veel meer inspiratie vind je onder de labels "oranje" en "rood/wit/blauw/oranje". En er is ook een label voor de "Olympische Spelen".

Ik wens de Nederlandse sporters heel veel plezier en succes. En alle andere deelnemers trouwens ook. Let the Games begin!

Gisteren kwam de nieuwe VPRO-gids binnen met een prachtige cover. Die heb ik in de volgende collage verwerkt en die gebruik ik vandaag op social media. Leuk genoeg om ook aan de blog toe te voegen!




Fijne dag 🍀🍀🍀

Liefs, Akkelien van De Breimeisjes 💗💗💗

Reacties zijn van harte welkom. Ik lees ze graag.

2 opmerkingen:

  1. Een leuke armband. Je hebt helemaal gelijk. Waarom alleen oranje vlaggetjes voor het voetbal. Bij de Olympische Spelen doen ook velen mee.

    BeantwoordenVerwijderen