{ 'anonymize_ip': true }

woensdag 20 maart 2024

Eitjes

Eitjes


Nog anderhalve week, dan is 't Pasen.
Vandaag heb ik wat makkelijke eitjes opgezocht in m'n blogarchief. In 2015 gebruikte ik dit patroontje voor een workshop.


Het patroon heb ik volgens mij alleen in een Breiclub-blog gedeeld en vandaag deel ik alsnog hier.

Kies garen waar je graag mee haakt. Dat kan acryl zijn, maar het kan ook met katoen of wol. Leuk om de dooiers steeds geel te maken. Daar omheen kun je voor wit kiezen of juist allemaal verschillende kleuren. Gebruikt een bijpassende haaknaald.

Ik gebruik in dit patroon een "anderhalf stokje". Dat zit precies tussen een stokje en een dubbelstokje in. In deze blog heb ik uitgelegd hoe ik dat doe. Je kunt eventueel ook een dubbel stokje haken, als je dat fijner vindt.


Met de kleur van de dooier haak je een magische ring met 6 vasten. De laatste doorhaal van de laatste steek doe je vast met de tweede kleur. Trek daarna de magische ring dicht.

Haak spiraalsgewijs door. In de eerste steek 2 vasten. In de tweede steek 2 halve stokjes, in de volgende steek 2 stokjes en 1 anderhalf stokje. In de vierde steek 1 anderhalf stokje en 2 stokjes, in de vijfde steek 2 halve stokjes en in de laatste steek 2 vasten. Sluit de toer met een halve vaste in de eerste steek. Knip de draad af. 

Nu kun je de draadjes afhechten. Je kunt ook van deze draadjes een ophanglusje knopen. 

Dan zijn ze klaar voor aan de paastakken:


Heb jij paastakken in huis?


🥚  🥚  🥚  🥚  🥚  🥚  🥚


Fijne dag 🍀🍀🍀

Liefs, Akkelien van De Breimeisjes 💗💗💗

Reacties zijn van harte welkom. Ik lees ze graag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten