{ 'anonymize_ip': true }

dinsdag 19 maart 2024

Dinsdag - poppendag Maria's Boerinnepop (2)

Dinsdag - poppendag Maria's Boerinnepop (2)


Vorige week liet ik zien dat Maria een pop had gekocht. Een "dubbelganger" van haar pop van vroeger.


De foto hierboven had ik vorige week ook al geplaatst. Je ziet daar kleertjes bij de pop. Een deel daarvan zijn van nog een ander popje. Dat was door Maria gekocht bij de kringloop. Het popje is allang weer terug verhuisd naar de kringloop, maar de kleertjes bewaarde Maria. Ze blijken eigenlijk precies de goede maat te hebben voor deze pop.


Maria schreef me dit: "Grappig is dat deze kleertjes van verschillende stofjes gemaakt zijn. Allemaal hetzelfde motiefje, maar verschillende kleurtjes. Het lijkt wel. of er stofstaaltjes gebruikt zijn."


En over de volgende foto: " Hier heeft Boerinnepop het jurkje aan, waarin ik haar kocht. Dit is het soort jurkjes dat ik vroeger ook voor mijn pop had. Je kunt zien dat het al oud is. In de taille is het een keer grofweg gerepareerd met een draad die voorhanden was. Althans, zo ziet het eruit."



Je ziet de pop weer op dat dekentje zitten, nog gemaakt door de moeder van Maria. Haar zus bleek het nog te hebben. En ze had nog meer. Dát is voor de volgende keer.


Nu ga ik kijken of er ook poppen- of ander nieuws is bij

Ria

Als je ook mee wilt doen aan poppendag, voor een keertje of voor langer, laat het dan weten! Dan wordt het lijstje weer wat langer. Het is zo leuk om ideeën te delen en elkaar te inspireren.
Je mag me hierover ook mailen: debreimeisjes@gmail.com.


Fijne dag 🍀🍀🍀

Liefs, Akkelien van De Breimeisjes 💗💗💗

Reacties zijn van harte welkom. Ik lees ze graag.

2 opmerkingen:

  1. Dit soort kleertjes hoort echt bij zo'n pop!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De poppenkleding past echt bij de pop, tja en dat het wat gerepareerd is, dat snap ik eel na zoveel jaar. Leuk hoor dat het allemaal bewaard is geblecen. Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen