{ 'anonymize_ip': true }

maandag 12 november 2018

Mystery Maandag - MB2018 (8)

Mystery Maandag - MB2018 (8)


Wat zie ik al veel blokken op Facebook die helemaal af zijn!

Ik laat deel 2 van blok 2 van de breideken zien:


Het is ook bij mij goed te zien dat het best een rare rand werd, met meer steken dan je zelf zou doen. Ik denk ook dat die bovenste foto mijn eerste versie is die ik weer uitgehaald heb om het daarna helemaal opnieuw te doen. Ik heb daarna het middenblok op naalden nr 4 gebreid, verder helemaal volgens patroon.


Deze foto is ook niet al te scherp zie ik nu, het is niet anders. Op de foto van mijn eindresultaat in de patronen kun je zien dat het na het blocken nog behoorlijk goed gekomen is. Het garen verschilt ook in eigenschappen tijdens het blocken! 
De patronen voor deel 2 van de breideken zijn gebaseerd op Noord-Amerika. 

Het tweede haakblok is geïnspireerd op Europa en het middenstuk heeft een Zweedse achtergrond. Het bestaat uit een vier kleinere blokken, een soort van granny's, op z'n Zweeds heten ze Mormorsruta (mormor betekent de moeder van je moeder, oftewel de oma van moeders kant). 



Het gaat om een asymetrische granny en deze wordt gehaakt met twee kleuren Durable Cosy Fine. Ik heb in ieder geval al mijn best gedaan om het zo te haken dat ik slechts twee draden hoef af te hechten. Ik haak de begindraadjes al mee, dus alleen twee einddraden houd ik over.
Het is de bedoeling dat je twee van deze granny's begint met de ene kleur en twee met de andere kleur. Ik kies ervoor om ze alle vier hetzelfde te haken. Ik ben bezig met nummer drie:





Ik ga verder en volgende week laat ik meer zien.
Sietske en Alexa zijn ook bezig met Mystery Blankets, volg je hun blogs?

Ik ga voorlopig mijn ervaringen met de MB 2018 delen op de blog, iedere maandag in de "Mystery-maandag". 




Liefs van De Breimeisjes!
www.debreimeisjes.nl


Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.


4 opmerkingen:

  1. Het gebreide blok heeft weer een mooie rand gekregen, al kan ik begrijpen dat je het hebt aangepast! Gelukkig bestaat er zoiets als blocken😉

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind het super knap, die gebreide blokken, maar vroeg me na het zien van de eerste foto inderdaad af of dit wel goed zou komen na het blocken... Echt super strak wordt het niet he? Daar zou ik een beetje de kriebels van krijgen... Maar dat zegt heel veel over mij hihihi!
    Lieve groetjes,
    Sandra

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik blijf die deken een mysterie vinden, volgens mij behoorlijk ingewikkeld. Ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat.

    BeantwoordenVerwijderen