{ 'anonymize_ip': true }

maandag 5 november 2018

Mystery maandag - MB2018 (7)

Mystery maandag - MB2018 (7)


Afgelopen donderdag was het 1 november en kwamen de nieuwe patronen "vrij". 
Mijn eerste blok van de haakdeken was toen bijna af, nog drie toeren. Ik moest in de laatste twee toeren nog nieuwe bollen pakken. O, o, zou dat wel goed komen? Ik weet inmiddels dat een van de testers dat ook had en bij haar kwam het wél goed, dus ik ben gerustgesteld 😉



En dit is de achterkant:


We haakten dus twee randen in de waistcoat-stitch. De eerste rand met de Durbale Cosy Fine, de tweede rand met Lang Fantomas. Ik vond het met de Fantomas iets soepeler gaan, hoewel ik wel vaak door de draad stak... Intensieve randen, wel een geweldig resultaat.

Als tester van de breideken was ik een beetje kwijt welk blok nummer 2 was! Ik wist het pas toen ik de patronen weer zag.
Ik zal mijn versie van 't middenblok vandaag laten zien. We zitten met de breideken deze maand in Noord-Amerika en dit is de Hiawatha Belt:


Je ziet dat het niet helemaal vierkant geworden is bij mij. Als je meedoet, kun je in de patronen ook zien dat mijn blok uiteindelijk niet helemaal vierkant is. Ik had 'm in eerste instantie volgens patroon op naalden nr 3½ gebreid. Ik was al aardig ver met de eerste rand, maar ik zag wel dat het veel te klein werd bij mij.... Ik ben daarom opnieuw begonnen, met naalden nr 4. Ook had ik zelf achteraf liever 4 of 6 naalden extra aan 't begin en aan 't eind gebreid om het vierkant te maken. 
Privé gebeurde er het een en ander en ik kon 'm echt niet nog eens maken. Dus is mijn blok zoals het is.
Ik heb ook gedacht over een sterker kleurcontrast. Toch heb ik me als tester aan de voorgeschreven kleuren gehouden. Wat doen jullie? Uiteindelijk vond ik de kleurkeuze perfect passen bij Noord-Amerika, dus toch wel blij 🙂

Ik laat ook mijn achterkant zien:


Ik heb per onderdeel van die patroon een draadje genomen en een bolletje voor 't middelste patroon. Wel wat meer draadjes om af te hechten,  niet zoveel lange draden achter het werk langs. 

Bij de haakdeken zitten we deze maand in Europa en het middenblok is geïnspireerd op Zweden. Ik heb in de Facebookgroep gezien dat er al mensen zijn die dat blok klaar hebben! Het lijkt minder arbeidsintensief dan het eerste blok. Zelf ben ik nog niet begonnen. Wel vast het garen uitgezocht:



Alle kleuren Durable Cosy Fine die in deze deken gebruikt worden en twee tinten Lang Fantomas.

Ik ga verder en volgende week laat ik meer zien.
Sietske en Alexa zijn ook bezig met Mystery Blankets, volg je hun blogs?

Ik ga voorlopig mijn ervaringen met de MB 2018 delen op de blog, iedere maandag in de "Mystery-maandag". 



Liefs van De Breimeisjes!
www.debreimeisjes.nl


Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

5 opmerkingen:

  1. Wat een mooie kleurrijke wereldreis ben je aan het maken. Het gehaakte blok 'trekt' inderdaad wel wat, maar gelukkig valt er veel weg te toveren met blocken.
    De kleuren voor het Zwedenblok passen perfect bij het lsnd. Ik ben het even kwijt: heb je de kleuren in een pakket gekocht of zelf uitgezocht?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dit zijn de originele pakketten. Voor de breideken is dat de Desert en het pakket van haken is de Nordpolen. Dus dat past nu wel bij Zweden ;-)

      Verwijderen
  2. Ook deze keer weer heel verrassende resultaten! Wat een prachtige rand voor het blok van de blauwe haakdeken, daar zou ik zelf nooit op komen...
    Je breiblok vind ik ook heel mooi, warme tinten!
    Het is een heel avontuur, die dekens...
    Groetjes, Elizabeth

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi geworden, blok 1 van de haakdeken. Ik heb hem nu ook af, maar vooral de laatste rand was afzien. Erg lastig met die steek met dat garen op de tweede rand met veel dikker garen. Bij mij is die rand wat onregelmatig en het patroon komt niet zo mooi uit. Ik laat het nu zo, kan het altijd later nog eens uithalen en overdoen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vond de tweede rand juist iets makkelijker gaan. Die eerste had ik met een gewone haaknaald gedaan, de laatste met de Tunische naald. Het wilde vooral heel goed als ik goed licht had :-) Ik haak het liefst terwijl ik tv kijk, dat is niet altijd een goede match!

      Verwijderen