{ 'anonymize_ip': true }

maandag 7 oktober 2024

(S)oktober 2024

(S)oktober 2024


Vlak voor oktober begon heb ik de hoofdingsfoto van m'n blog aangepast en heb ik deze geplaatst:


Dit zijn de eerste acht paar sokken die ik dit jaar gebreid heb. En tussendoor heb ik ook nog 3 paar babysokjes gebreid 🧦🧦🧦

In oktober is er sinds drie jaar steeds een "challenge" op Instagram, heel vrijblijvend, om met elkaar een bepaald paar sokken te breien. Ik heb daar wel eens aan meegedaan. In 2021 leverde dat leuke sokken op, op deze foto zie je er eentje:

Het complete paar vind je in deze blog.

In 2022 maakte ik dit paar:

Meer hierover lees je in deze blog.

Vorig jaar was het ook een heel leuk patroon en toch kreeg ik ze niet af. Het is mijn missie om dat deze maand wel voor elkaar te krijgen. Ik ben vrij ver met sok 1:


Dit jaar is door Tiny van Design by Tiny en Ingrid van Sunny designs. een patroon gekozen van een paar sokken met kleurwerk erin. Die ga ik in ieder geval niet maken, omdat ik dat zelf niet prettig vind om te dragen. Wel heel leuk om de vorderingen van iedereen te volgen natuurlijk!

Vorige maand, tijdens onze vakantie was ik aan het breien met een paar sokken van vrij dikke wol. Ik kreeg het op mijn verjaardag. Ik vind het voor mezelf te dik en vind het ook jammer dat het slechts 20% wol is en verder synthetische materialen. Wel echt goed sokkengaren, Noorse sokkenwol van Scheepjes. Ik besloot om er een paar sokken van te breien in een grote maat en ze dan aan een goed doel te geven. Uiteindelijk is dat ook een beetje de gedachte achter Socktober, heb ik wel eens gelezen.


Ik brei dit van teen naar boord en heb net wat te weinig om er echt een mooie beenlengte aan te breien. Maar omdat ik nog wel resten van andere kleuren van dezelfde wol heb liggen, kan ik ze op die manier lang genoeg breien. Wordt vervolgd!

Doe jij mee aan #socktoberparty van Tiny en Ingrid?
Brei je sokken in oktober! Ik dus wel!


Op deze vrijdag wens ik je graag een vriendelijke dag
en een heerlijk weekend 🍀🍀🍀


Liefs, Akkelien van De Breimeisjes 💗💗💗

Reacties zijn van harte welkom. Ik lees ze graag.

1 opmerking:

  1. Ik ga in ieder geval een paar nieuwe sokken opzetten in oktober. Met mijn brei-traagte zal het wel een paar maanden duren voor ik ze af heb, dat geeft niet.

    BeantwoordenVerwijderen