{ 'anonymize_ip': true }

donderdag 3 oktober 2024

Boeken die ik las in september

Boeken die ik las in september


In september las ik best veel boeken. We gingen ook op vakantie in deze periode, van 12 tot en met 30 september! Thuis was ik nog in twee boeken begonnen die ik vooraf niet uitkreeg. Die komen vast in een volgend maandoverzicht aan bod. 
Deze blog schreef ik al tijdens onze vakantie en zelfs een deel ervoor. We zijn eergisteren pas thuis gekomen. Ik was ook wat minder aanwezig in blogland, heb wel wat gelezen en soms ook reacties geplaatst, maar minder dan normaal. Wel alle leuke reacties gevolgd die geplaatst zijn natuurlijk!
Dan nu weer verder met de boeken.

In de vakantie lees ik vaak boeken op de e-reader, thuis lees ik juist meestal boeken van de bibliotheek. Het eerste boek leende ik daar:


"De kerst boekwinkel" van Jenny Colgan. Heel leuk! Op een gegeven moment kwamen er ook nog "bekenden" voor in dit boek, namelijk hoofdpersonen uit een boek uit de Happy ever after-serie. Dit boek blijkt bij die serie te horen. Deze boeken kun je heel goed los van elkaar lezen, omdat ieder boek andere hoofdpersonen heeft. Heel leuk vind ik dat je dan in de andere boeken soms wel eens iets leest over de personen uit de eerdere boeken! Ik heb ze zelf in de "goede volgorde gelezen", ik heb van al die boeken genoten. En al is 't nog lang geen kerst, ik vond dit weer een echt gezellig boek, heerlijk om te lezen.

Het eerste boek dat ik tijdens de vakantie uitgelezen heb is dit:


"De Amerikaanse prinses" van Annejet van der Zijl. Hierin ben ik begonnen in maart, toen we op vakantie op Schiermonnikoog waren. Ik kreeg het niet uit. Ik vind het eigenlijk ook niet echt een leuk boek. Het verhaal op zich is wel fascinerend, maar het leest niet lekker, het is wat saai. Ook staan er veel citaten in het Engels in, die achteraf achterin het boek vertaald blijken te zijn. Dat is niet erg handig in een e-book, vind ik. Eerder las ik Sonny Boy van deze schrijfster. Dat vond ik echt prachtig! Dit boek viel me dus tegen. Op karakter uitgelezen 😉

In een aanbieding kocht ik drie eBooks van Jenny Colgan. De kostschoolserie, "Op eigen benen", "Tussen de regels" en "Lessen in liefde".



Heerlijke boeken. De eerste twee schreef ze al in 2009 of zo. Je volgt in deze boeken de avonturen van verschillende mensen. De Schotse Maggie gaat werken als lerares op een kostschool aan de Engelse kust. Ze heeft een leuke Franse collega en veel verschillende leerlingen. Je leest over Fliss, Alice en Simone. Vlakbij is ook een kostschool voor jongens!
In elk boek gaat gaat het over een schooljaar. De opleiding is in principe vier jaar.

Jenny heeft het een tijd laten liggen, het derde deel schreef ze nog niet zo lang geleden, ik geloof in 2023. Daarin is een belangrijke rol weggelegd voor social media. Dat is even wat anders! Ik vond dit trouwens niet echt storend. Online heb ik gezien dat het vierde boek ook al geschreven is, al is het nog niet in het Nederlands verschenen. Ik ben benieuwd hoe het verder gaat met Maggie en die meiden!

Zoon is fan van The Withcher. Hij hoopt nog steeds dat ik een Whitcher-deken voor hem maak (in deze blog lees je er meer over). Er zijn games van, het is verfilmd en er zijn boeken. Die luisterde hij al in het Engels, maar hij koopt nu ook steeds de limited edition van de vertaalde boeken. En ik kreeg het eerste deel mee op vakantie:



The Witcher/De Hekser I, "De laatste wens", geschreven door Andrzej Sapkowsky.

Een aparte wereld, fantasy, met heksen en tovenaars en vreemde wezens, monsters, dieren. Ik vond het leuk om er veel sprookjes in te herkennen. Het is niet echt mijn favoriete genre en ik wilde dit ook niet in bed lezen. Nogal duister en vrij wreed. Wel leuk om eens iets totaal anders te lezen! En zeker leuk om te weten wat zoon graag leest.

Boekwinkels hebben vaak een "eBook van de week", ik houd graag in de gaten wat dat is. In Frankrijk ontdekte ik dat ongeveer halverwege onze vakantie dit boek in de aanbieding was:


"Al heb blauw van de hemel" van Mélissa Da Costa. Besteld en hup: op de e-reader. Dat wilde ik wel in bed lezen. Wat een mooi boek. Het speelt in Frankrijk, ook nog voor een groot deel in Zuid-Frankrijk. Daar waren wij toen. Al speelt dit dan grotendeels in de Pyreneeën.

Een roadtrip van een jonge man, 26 jaar, die jong-Alzheimer blijkt te hebben, en een jonge vrouw, 29 jaar, die een pittige geschiedenis heeft. Ik vond het mooi, hoe Emile en Joanne steeds meer naar elkaar toe groeien, hun ontmoetingen met anderen, hun reis door Frankrijk en door het leven. En ja, ook zeer ontroerend.

Dat waren de boeken die ik las in september.

Zijn er meer mensen die delen wat ze zoal lezen? Eventueel voeg ik nog linkjes toe.


Fijne dag 🍀🍀🍀

Liefs, Akkelien van De Breimeisjes 💗💗💗

Reacties zijn van harte welkom. Ik lees ze graag.

1 opmerking:

  1. Mooie lijst en leuk beschreven/recensie.
    Als die serie van drie ook in papieren versie bestaat wil ik die zeker lezen. en ook die laatste lijkt me erg mooi.

    BeantwoordenVerwijderen