{ 'anonymize_ip': true }

maandag 14 oktober 2024

Creatief Café, 3 oktober 2024

Creatief Café, 3 oktober 2024


Op 3 oktober was er weer een Creatief Café in de bibliotheek in Sneek. Na een heerlijke vakantie was ik er ook weer bij 🙂


Natuurlijk maakte ik weer een rondje om van iedereen te horen en te zien wat ze maakten.
Ineke was met een bijzonder leuke trui bezig, voor haar man. Anneke breit aan een prachtig babyvestje.


Mattie vond nog allemaal lila garen en ze breit daar een truitje van. De panden waren al af, hier heeft ze de mouwen op de pennen. Ze breit ze tegelijk. Loes had haar sjaal mee, die haakt ze met mozaïekhaken. Wilke haakt ook een sjaal, met een whirl en een whirlette, steeds een toer van de een en dan een toer van de ander. Op dit moment zie je dat nog niet heel goed in het haakwerk.

Henne haakt iets heel leuks, een popje, meer willen we nu nog niet verklappen.
Yke haakt draakjes voor haar kleinkinderen. Die roze met geel is al klaar. Schattig, hé!


Ze was nu met die groene bezig. Die zal nu ook wel klaar zijn, schat ik zo in.
En Agnes haakte aan het vestje voor de leuke knuffel waar ze al een tijdje mee bezig is.

O, en kijk dan, zo vrolijk! Anja was bezig met een babydekentje, ze heeft dit gemaakt van restjes. En ze zette er nu gehaakte rondjes op. Ik vind het geweldig, hier word je toch super blij van!


Nu weet ik niet meer helemaal zeker van wie die vier mutsjes zijn, ik geloof ook van Anja. Die zijn voor het goede doel.
Daarnaast zie je het begin van een babymutsje. Elselien kwam voor het eerst. Ze was bezig met een mutsje, maar dat werd niet naar haar zin. Ik heb daar geen foto van, maar het punt was dat er zo'n duidelijke lijn was van het begin van de toer. Daar hadden wij wel een tip voor. Het wordt natuurlijk veel mooier als je dit spiraalsgewijs haakt! Dit model wordt gehaakt met halve stokjes. Als je dan in de eerste toer beging met 3 vasten in plaats van halve stokjes, dan kun je daarna gewoon de halve stokjes haken en spiraalsgewijs doorgaan. Wel handig om dan een steekmarkeerder of een teldraadje  gebruikt om te zien waar het begin van de toer is. Ze was heel blij met de tip. 
Dat is ook zo leuk: samen delen we inspiratie en kennis.

Het Creatief Café in de bibliotheek in Sneek is steeds op de eerste en derde donderdag van de maand. De eerstvolgende keer is dus op 17 oktober. We zijn er van 14.30 - 16.00 uur. Iedereen neemt zelf een handwerkje mee. Een andere creatieve hobby mag natuurlijk ook. Koffie/thee is tegen een sympathieke vergoeding verkrijgbaar. Kom je ook? Voel je welkom!
Veel gezelligheid, veel kennis én inspiratie.

Fijne dag 🍀🍀🍀

Liefs, Akkelien van De Breimeisjes 💗💗💗

Reacties zijn van harte welkom. Ik lees ze graag.

1 opmerking: