{ 'anonymize_ip': true }

donderdag 24 oktober 2024

Voor de vrouw met smaak

Voor de vrouw met smaak


Mijn moeder heeft een tijd een abonnement gehad op de Nouveau. Ik ontdekte dat dit blad nog steeds bestaat. In de verzameling met patronen die ik van mijn moeder heb, vond ik een hele stapel Nouveau's van toen. "Maandblad voor de vrouw met smaak" staat er bovenaan op elk blad.


In dit blad stonden destijds ook patronen. Ik weet niet of dat nog zo is. De nummers die ik heb zijn van 1989. Ja, die hoef ik natuurlijk niet allemaal te bewaren 🤔
Maar... deze wel:


In 1990 besloten we te trouwen, we trouwden in mei 1991. Ik wilde heel graag dat mijn moeder mijn trouwjurk maakte. We gingen op zoek naar een patroon. Als we wel eens een patroon van een trouwjurk zagen, dan vond ik het echt niks.
En toen zag ik dit:


Prachtig! Ik vind het nog steeds mooi! En dan in 't rood. We hebben samen stof gekocht, in Utrecht. De stof voor het jasje in de ene winkel, de stof voor de blouse en rok in een andere winkel. Allemaal zijde, prachtig. En ik had nog rode hakken, die pasten er zowaar ook bij!


Het "statieportret", daar staan we in vol ornaat!
Op de volgende foto zie je hoe mijn haar is gedaan. Ik droeg m'n haar in die tijd vaak gevlochten en heb dat toen door de kapper laten doen, met een rood lint mee gevlochten.


En nog een foto die buiten, voor het stadhuis in Bolsward, genomen is. Het was de enige mooie dag die maand, heerlijk zonnig weer.


Ja, ik voelde me heel feestelijk, we hadden een fantastische dag.
En deze Nouveau, die ga ik natuurlijk bewaren.


Fijne dag 🍀🍀🍀

Liefs, Akkelien van De Breimeisjes 💗💗💗

Reacties zijn van harte welkom. Ik lees ze graag.

3 opmerkingen:

  1. Wat een liefdevolle blog, in vele opzichten ♥️♥️♥️
    Xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat bijzonder om het blad waaruit je moeder het patroon maakte terug te vinden.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat leuk dat je die uitgave nog hebt. Het is een mooi geheel geworden

    BeantwoordenVerwijderen