{ 'anonymize_ip': true }

donderdag 17 oktober 2024

Sokken van 2024, het negende paar

Sokken van 2024, het negende paar


Op mijn verjaardag kreeg ik Noorse sokkenwol, dat is dik garen van Scheepjes, met 40% acryl, 40% polyamide en 20% wol. Ik heb eerst een paar pogingen gedaan om er sokken voor mezelf van te breien. Ik vind het daar te dik voor.
Toen besloot ik er een paar hele grote sokken van te breien.


Een groot deel van dit project heb ik tijdens de vakantie gebreid. Ik heb ze van teen naar boord gemaakt, op breinaald 4½. Ik had 56 steken en deze sokken zouden moeten passen voor maat 46 á 47.


Met 1 bol kwam ik best ver, maar ik wilde ze nog iets langer maken. Ik wist dat ik heus nog wel wat restjes van dezelfde soort wol had, in een andere kleur. Dus heb ik de eerste sok toen even overgezet op een dunnere naald, zodat ik de tweede sok ook zover mogelijk kon maken.


Thuis heb ik er nog een paar toeren met die andere kleur aan gebreid:


Lekker warm, denk ik.


Ik neem ze vanmiddag mee naar de bibliotheek, Er is weer Creatief Café. Ik geef deze sokken mee aan Mattie, zij heeft contact met een groep die spullen verzameld, o.a. voor Oekraïne. Ik denk dat daar vast iemand blij gemaakt kan worden met een paar warme sokken.


Dat is ook het oorspronkelijke idee van Socktober: dat je een paar sokken maakt voor iemand die het nodig heeft. 
Zo heb ik wel het plezier gehad van het breien van een paar sokken. Ik heb weer een keer extra geoefend met het breien van teen naar boord. Deze methode bevalt me erg goed. En ik heb weer wat weggewerkt van de voorraad.


Dit is mijn negende paar van dit jaar. Ik lig bijna op schema voor de challenge op Instagram #24monthlysocks. Ik werk deze maand aan nog een paar, daar was ik vorig jaar in oktober aan begonnen, misschien krijg ik die nu af 🙂 Ik vind het overigens vooral leuk om voor mezelf bij te houden, hoeveel sokken ik brei. Op dit moment zijn dat 9 volwassen paar sokken (en 3 paar babysokjes).

🧦  🧦  🧦  🧦  🧦  🧦  🧦  🧦  🧦

En wat betreft het Creatief Café, dat is dus vanmiddag, 17 oktober, van 14.30 - 16.00 uur in de bibliotheek in Sneek. Iedereen neemt zelf een handwerkje mee. Een andere creatieve hobby mag natuurlijk ook. Koffie/thee is tegen een sympathieke vergoeding verkrijgbaar. Kom je ook? Voel je welkom! Veel gezelligheid, veel kennis én inspiratie.


Fijne dag 🍀🍀🍀


Liefs, Akkelien van De Breimeisjes 💗💗💗

Reacties zijn van harte welkom. Ik lees ze graag.

1 opmerking: