{ 'anonymize_ip': true }

dinsdag 15 oktober 2024

Dinsdag - poppendag Stientje Steek

Dinsdag - poppendag Stientje Steek


Vorige week vertelde ik dat ik een tas met een verzameling patronen en tijdschriften van mijn moeder in huis heb. Ik vond er nog meer leuks in. Wat vind je van Stientje Steek?


Wat een geweldig leuke naam heeft deze pop!
"Mag ik mij even aan U voorstellen? Ik heet Stientje Steek, ik ben 27 cm lang, ik weeg 30 gr. jaegerwol, ik heb allerlei leuke kleertjes en ook nog een paard. Vindt u mij aardig? Tover me dan te voorschijn met uw breipennen!"

Stientje stond heel lang geleden in de Margriet. Mijn moeder heeft de patronen bewaard, maar bij mijn weten nooit gebreid. Ik vind haar wel wat op Pippi Langkous lijken. Ik laat nog een paar foto's zien.


In het blad stonden alle breipatronen. Je kon toen ook een werktekening bestellen met de volledige beschrijving en daar zullen alle te naaien onderdelen van de garderobe van Stientje op te vinden geweest te zijn. Dat heeft m'n moeder kennelijk niet besteld, want ik heb dit niet teruggevonden. 


Zo leuk, Stientje op schaatsen! In de beschrijving staat steeds dat de schoentjes bij de speelgoedwinkel te koop zijn. Maar ja, of dat nog zo is?

En hier is Stientje met haar paard:


Een echte Pippi-pose toch? Dus het is vast uit de tijd dat Pippi op tv was. Ik kan er verder geen datum bij vinden, wel dat er 10 cent  voor het fankeren van een briefkaart betaald moest worden en de patronen kostten 75 cent 🙂

Dit ga ik wel bewaren! Misschien ga ik Stientje nog eens van mijn breipennen af laten rollen. En poppenkleding naaien was toch al niet mijn ding, dus voor mij is het niet erg dat ik die patronen niet heb.
De patronen die ik vorige week liet zien bewaar ik niet. Dus mocht je daar nog belangstelling voor hebben, laat het weten!

Nu ga ik kijken of er ook poppen- of ander nieuws is bij

Ria

Als je ook mee wilt doen aan poppendag, voor een keertje of voor langer, laat het dan weten! Dan wordt het lijstje weer wat langer. Het is zo leuk om ideeën te delen en elkaar te inspireren.
Je mag me hierover ook mailen: debreimeisjes@gmail.com.


Fijne dag 🍀🍀🍀

Liefs, Akkelien van De Breimeisjes 💗💗💗

Reacties zijn van harte welkom. Ik lees ze graag.

4 opmerkingen:

  1. Ooh wat leuk is dit !
    Zo hadden wij vroeger het weekblad Prinses. Daar stond het breipatroon in van Mormeltje. Eerst het popje zelf en daarna in wekelijkse afleveringen de kleertjes.
    Enkele jaren geleden heb ik die patronen ook weer te pakken gekregen. Zo leuk! Ik proefde gelijk weer dat nostalgische sfeertje van vroeger.
    Clazien .

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk en die naam, helemaal geweldig.
    Ze deed me direct ook aan Pippi denken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het poppetje ziet er ook heel nostalgisch uit, wat leuk dat dit bewaard is gebleven.

    BeantwoordenVerwijderen