{ 'anonymize_ip': true }

vrijdag 15 december 2023

Vriendelijke vrijdag en sterren haken

Vriendelijke vrijdag en sterren haken


Het wordt onderhand tijd dat de kerstkaarten gepost zijn, want anders wordt het onzeker of ze nog voor de kerst arriveren!
Dit jaar had ik best wel vroeg de kerstkaarten in huis, maar o, wat heb ik het versturen weer uitgesteld...
Dat kwam ook omdat ik het leuk vind om er iets bij te doen dat ik zelf gemaakt heb en de tijd gaat zo snel tegenwoordig!

Ik heb weer een sterretje bedacht, een ster met 7 punten.


Dit was ook een van de patronen die ik afgelopen dinsdag deelde bij de handwerkavond en vandaag deel ik het hier:

Maak een magische ring.
Haak hierin 1 "beginstokje" (of 3 lossen) en nog 13 stokjes. Haak een halve vaste in dat beginstokje (of in de bovenste van de 3 lossen).
*In de volgende steek [1 vaste, 1 half stokje, 1 stokje, 2 lossen, 1 halve vaste door de voorste 2 lussen van dat stokje], in de volgende steek [1 stokje, 1 half stokje]*. Herhaal van * tot * nog 6x en knip de draad af. Hecht netjes af.
De begin- en einddraad kun je gebruiken als ophanglusje. Werk ze daarvoor naar de bovenkant van de dichtstbijzijnde punt en leg bovenaan een knoopje.

Hier zijn nog wat foto's om wat dingen duidelijker te maken, van die voorste 2 lussen en het uiteindelijk afhechten:


Het is gelukt, woensdag was ik klaar met schrijven, gisteren is 't gepost.


Over post gesproken: wist je dat in 2024 de postzegels weer duurder worden? Je kunt nu nog mooi wat postzegels inslaan tegen de oude prijs!


Op deze vrijdag wens ik je graag een vriendelijke dag
en een heerlijk weekend 🎄🎄🎄

Liefs van Akkelien van De Breimeisjes ðŸ’—💗💗


Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

4 opmerkingen:

  1. De kaarten op zich zijn al persoonlijk, maar je geeft ze een extra lichtpuntje met de sterretjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh ik moet nog beginnen 🙈maar het kan nog we hebben nog een week te gaan. Mooie sterren

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een leuk en lief idee Akkelien om bij de kerstkaarten ook een gehaakte ster mee te sturen. Een lichtpuntje tijdens deze donkere dagen. De prijs van de kerstzegels is eigenlijk abnormaal. Jaren lang waren ze helft van de prijs met de kerstperiode en zodoende kon je nog eens wat kaarten sturen. Nu kan ik dat ook nog wel maar voor heel veel mensen is dit gewoon niet meer betaalbaar. Zelf had ik nog oude kerstzegels dus heb nu wel 1 velletje extra gekocht. Wist je trouwens dat alle Kerstzegel vanaf 2010 waar op staat December, [ongeacht of ze toen de helft van de prijs waren] gewoon kunt blijven gebruiken???
    Geniet van een fijn weekend Akkelien, en het zal vast rustig slapen zijn de wetenschap hebbend dat alle kaarten o de bus zijn gegaan. 🎄🧡🎄

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, er zit tegenwoordig maar een klein verschil in prijs tussen de decemberzegels en de gewone... Ik wist dat! Ik had ook nog meer dan een vel van vorig jaar, tot m'n verrassing. Ik denk dat ik nog een velletje koop, vast voor volgend jaar ;-)

      Verwijderen