{ 'anonymize_ip': true }

maandag 6 november 2023

Wolwinkelen in Schotland

Wolwinkelen in Schotland (1)


Vorige week vertelde ik al over onze vakantie naar Schotland en daar liet ik ook een aankoop zien uit een wolwinkel. 

Vandaag vertel ik meer.

We waren de eerste week in Glencoe, in een houten huisje vlakbij een Inn. We hadden de A82 gereden vanaf Glasgow, toen tot ongeveer halverwege, naar het meest westelijke punt op de route. Wow, wat een prachtige route! En wat een schitterend gebied rond Glencoe!

We hadden ook te maken met Schots weer, behalve dat we aan het eind te maken kregen met de storm Babet, hadden we nog 2 echte regendagen en verder ook nog wel eens een bui. Dat hoort sowieso bij Schotland en als je in oktober gaat, weet je ook dat je dat kunt verwachten. Op de tweede regendag reden we naar Fort William. Het was er grauw en grijs en ik kon niet veel zien van de kust daar. Ik had vooraf gezocht of er een wolwinkel was en dat was mijn missie. 


Gevonden! In de winkelstraat, een deur tussen 2 andere winkels, met een fiets ervoor met wildbreiwerk. Langs de trap naar boven zie je nog meer "yarnbombing":


Een hele lange "sjaal" en allemaal kleurige pomponnen leiden naar boven en daar is The Caledonian Wool Co.


Deze winkel is gespecialiseerd in wol en heeft een wand met Schotse wol:


Aan de andere kant vind je Britse wol:


Ik viel voor deze mooie Britse sokkenwol en die nam ik mee. Op de foto hierboven kun je zien dat er een paar sokken mee gebreid zijn, volwassen sokken en babysokjes.


Nog wat andere plaatjes uit deze mooie en gezellige winkel:


Ik vond de winkel ook op Facebook en op Instagram.
Ik ben erg blij met mijn mooie bol Britse sokkenwol. Mocht je ooit in Fort William komen, dan raad ik je zeker aan om naar deze winkel te gaan!

Fijne dag 🍀🍀🍀


Liefs van Akkelien van De Breimeisjes 💗💗💗


Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

5 opmerkingen:

 1. Mooie wol en een leuke winkel.Met je sokken komt het ook weer goed je ben daar een kei in.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk datje weer een wolsouvenir mee naar huis hebt genomen!
  Ja Schotland is prachtig! Ik heb er echt mijn hart aan verloren en zou zo in de Highlands willen gaan wonen, maar helaas, het blijft bij dromen. Dankzij jouw berichtje was ik weer even daar 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi, een soort “snoepwinkel” voor breiSTERs en een STER ben jij daar wel in.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke winkel, ik zag dat je schaapje darr ook van daan komt. Sokkenwol, komt zeker bij jou goed van pas. Ik zeg dat omdat ik ook wel eens naar een wolwinkel gegaan ( Limburg) ze hadden zoveel, ik was gewoon overweldigd! Ik heb toen een bolletje wol gekocht maar tot vandaag toe niets mee gedaan en dat is zonde. Het lijkt me heerlijk daar, mooie omgeving, schaapjes kijken :-) De storm, ja dat is minder, maar gelukkig zijn jullie veilig thuis. Groetjes Juffrouw Ooievaar

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het schaapje komt uit een andere winkel, daar schrijf ik een andere keer over. Ja, dat is het, vaak koop je dan toch iets, omdat je het anders raar vindt, maar soms doe je er toch niks mee. Sokkenwol kan ik altijd gebruiken :-)

   Verwijderen