{ 'anonymize_ip': true }

donderdag 1 december 2022

De eerste kerst van...

De eerste kerst van...


Dit jaar viert er iemand voor 't eerst kerst:


Nu denk je misschien aan Axel, maar Axel viert al veel langer kerst. 
Het gaat om de kleinzoon van Angélique! En zij is ook een beetje de "moeder" van Axel natuurlijk, dus het is een soort van neefje van Axel. En dit jongetje heeft de naam Nevv.

Nevv is in maart geboren en toen dacht ik al direct: ik ga een kerstbal breien! Maar, dacht ik, dat doe ik wel later in 't jaar. Angélique kreeg direct heel veel leuke post! Dat snap ik best, want ze stuurt zelf ook heel vaak leuke post, naar veel mensen. Maar ik deed het toen dus nog niet. 
Vervolgens dacht ik: het kan eigenlijk elke donderdag wel! Angélique liet praktisch het hele jaar op donderdag steeds een nieuwe kerstkaart zien, dat was haar challenge dit jaar. En er zitten weer plaatjes bij!

Maar goed, bij mij begon het eind vorige week pas echt te kriebelen...
Op StitchFiddle tekende ik het patroon uit en natuurlijk koos ik deze keer voor een eekhoorn als extra figuurtje. Dat is het lievelingsdier van Angélique. De eekhoorn is gemaakt op basis van een borduurpatroontje dat ik vond via Freppi.com.
De kleuren zijn gebaseerd op wat ik weet over de voorkeuren van de ouders van Nevv.


Deze keer heb ik het patroon ondersteboven gebreid, omdat ik dacht dat het oortje dan misschien leuker zou worden, meer een puntje.

Kijk:


De eerste echte onbreekbare kerstbal voor Nevv!
Met heel veel plezier gebreid 🧡🧡🧡
En ik hoop dat Nevv heel veel vrolijke kerstfeesten gaat vieren met z'n hele familie en dat hij en z'n oma heel veel plezier van en met elkaar mogen beleven 🍀🍀🍀

Heel leuk om dit op een donderdag te plaatsen, omdat Angélique dit hele jaar op donderdag met kerst bezig is. En mooi, op de eerste dag van december, de feestmaand!


Zo, dat was de eerste kerstbal van 2022.
Voor Breiclub.nl heb ik ook een aantal gemaakt, misschien heb je al iets langs zien komen op de blog bij Breiclub. Ze komen hier deze maand ook nog voorbij.

Fijne dag 🎄🎄🎄

Liefs van De Breimeisjes 💗💗💗


Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag

5 opmerkingen:

 1. Wat zal Angelique blij zij met zo'n mooie verrassing!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. creatieshaken-ria1 december 2022 om 10:09

  Het is een leuke kerstbal geworden mooi het eekhoorntje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind hem zo bijzonder, een prachtige bal voor mijn kleinzoon! Ik ben er zo ontzettend blij mee! Nogmaals dankjewel Akkelien! Ik zal hem morgen op mijn blog laten zien, want menigeen is nieuwsgierig wat ik gekregen had dinsdag.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ontzettend lief dat je deze kerstbal voor Angélique hebt ontworpen en gebreid! Ik vind hem zò mooi..., en eigenlijk dacht ik dat ik wel klaar was met kerstballen breien, maar als ik dat lieve Axeltje weer zie dan weet ik het niet meer zo zeker.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Schattige kerstbal voor Nevv en leuk voor Angélique die zelf ook veel mensen met haar creaties verrast.

  BeantwoordenVerwijderen