{ 'anonymize_ip': true }

woensdag 28 december 2022

Winters cadeautje: sokken

Winters cadeautje: sokken


Mijn lieve Breimeisjesvriendin Lydia is in de winter jarig, in december. En ik maak graag zelf een cadeautje voor haar. Dat deed ik ook deze keer.

Toen ik deze kleurrijke bol kocht, dacht ik al aan Lydia, al wist ik het nog niet zeker. Toen haar verjaardag naderde, hoorde ik gewoon dat de bol haar naam riep 🙂


Het is een bol "Pairfect" van Regia. Ja, wasbaar op 40 graden. Ik kocht 'm bij Jeannet, zie deze blog.

Ik had nog nooit eerder met zo'n bol sokken gemaakt. Ik brei als het kan vanuit het midden van de bol en dat begon met geel.
Later ontdekte ik dat dit iets feller geel is dat het geel in de bol. En bij de tweede sok ontdekte ik bovendien dat dit stukje geel korter was dan dat deel in 't midden....

Ik had dus een "hindernis" in sok 2 en heb daar wat meer draadjes in moeten afhechten.


Aan de binnenkant van 't etiket staat hoe het moet en het is vooral zo dat je dat geel aan 't begin en eind van de bol én in 't midden juist niet moet gebruiken als je op een vrij simpele manier twee precies dezelfde sokken wilt hebben. Het was ook leuker geweest als ik de boord had door gebreid tot die eerste kleur op was, dat staat ook op het etiket.
In eerste instantie wilde ik met een kabeltje breien, maar ik besloot het toch simpel te houden: dat is mooier bij dit garen.


Ik was nog wel van plan om te tellen. Toen trok ik tot 2x toe per ongeluk het teldraadje eruit en vervolgens heb ik gewoon de kleuren aangehouden, na de blauwe rand begint de hiel.


Zulke vrolijke sokken helpen vast als je een winterdipje hebt!


Met veel plezier gebreid voor m'n vriendinnetje!


Fijne dag 🍀🍀🍀

Liefs van De Breimeisjes 💗💗💗

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag

5 opmerkingen:

 1. Mooie kleurrijke sokken en een fantastisch persoonlijk cadeau!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt best ingewikkeld met de kleuren. Heeft het dan nog voordeel om met zo'n bol met verloopgaren te werken?Het resultaat is super vrolijk. Wat een leuk en ook heel lief cadeau.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo'n bol is perfect als je een perfect hetzelfde paar wilt breien. Dat vind ik zelf op zich niet zo belangrijk. En ik vind het dan "zonde" dat er een stuk draad tussen zit dat je eruit moet knippen ;-)

   Verwijderen
 3. Thx voor de extra tip, mijn sokken (bol) zullen hopelijk een lang geel draadje bevatten.
  Groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. creatieshaken-ria28 december 2022 om 17:32

  Mooie sokken en lekker kleurrijk.

  BeantwoordenVerwijderen