{ 'anonymize_ip': true }

woensdag 14 december 2022

Creatief Café in Sneek en Julvanten

Creatief Café in Sneek en Julvanten


Op 17 november was er weer Creatief Café in Sneek en morgen is de laatste keer van dit jaar.

Het was in november erg leuk en gezellig en ik laat je er graag wat van zien.


Henne haakte kerstboompjes, voor bij haar kerstpost. Atty was met een dekentje voor het goede doel bezig. Tara breide alweer prachtige handwarmers en Agnes had nieuw garen gehaald en was flink ver met de tweede handwarmer van een paar. Ik zie nu dat ik die foto per ongeluk op de kop gezet heb in de collage.
Op de eerste foto zie je het dekentje waar Yke aan werkte, met Nijntje. Hier is nog een detailfoto:


Er komt nog een gezichtje op, is de bedoeling.

Gerda was er voor het eerst. Ze was bezig met een pand voor een trui, met kabels. Het werd te smal en ze heeft het ter plekke uitgehaald. Ik heb het nog snel op de foto gezet voor ze aan de tweede lol van haar wol begon 😉


En zo zie je de mouw van de trui die ze aanhad. Ook zelf gebreid. Ik heb het rugpand ook even vastgelegd voor de blog:


Wat een geweldige trui!

Zelf heb ik gebreid aan Pepito, de pinguïn.

Morgen, op 15 december, is dus het laatste Creatief Café van 2022 in de bibliotheek in Sneek,  van 14.30 - 16.00 uur. De vorige keer hebben we het erover gehad of het ook vaker kan. Morgen zullen we dat verder afspreken, ik laat het hier weten.
In ieder geval is het altijd op de derde donderdag van de maand.
Ik heb zin in morgen!

Ik weet ook al welk breiwerkje ik meeneem.
Ik ben begonnen met de Julvanten 2022. Vorige week deed ik mee aan een give-away op Instagram bij Tante Setje. Ze mocht het benodigde garen weggeven voor dit project. En ik was de gelukkige winnares! 


Ik koos het pakket met de blauwe en wolwitte wol. En een paar dagen later kreeg ik het pakket binnen van Eddna.nl. Dit is van oorsprong een Zweeds bedrijf en al een aantal jaren hebben ze een Knitalong waarbij een paar wanten worden gebreid. Gisteren kwam deel 1 online. Iedereen kan meedoen, het kan natuurlijk ook met ander garen. Ik heb gisteren m'n strengen Svensk Ull tot bollen gewikkeld en de steken opgezet. Het begin is er! 


Hier vind je alle informatie en het patroon, in delen. Lekker makkelijk, in het Nederlands! En wat ziet het er al veelbelovend uit! Op 16 en 19 december komen de delen 2 en 3 online. Wordt vast en zeker vervolgd.


Fijne dag 🎄🎄🎄

Liefs van De Breimeisjes 💗💗💗


Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag

3 opmerkingen:

  1. Leuk om elkaars weer te bekijken en zo inspireer je elkaar ook weer. Ik was heel benieuwd naar de foto van de wanten die je gaat breien met je cadeaupakket, zag ze in deel 1...wow wat zijn ze gaaf!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo leuk in een groep te handwerken. En wat leuk dat jij de prijs won gaaf het wordt mooi

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Weer gezellig bij elkaar! Leuk dat jullie allemaal met iets anders bezig zijn. De Nijntjedeken ziet er mooi uit. En dan die ingebreide trui van Gerda, wow!
    Leuk dat je bent begonnen met je cadeaupakket, spannend!

    BeantwoordenVerwijderen