{ 'anonymize_ip': true }

dinsdag 27 september 2016

Dinsdag - poppendag Streepje voor streepje

Dinsdag - poppedag Streepje voor streepje


Vorige week was bij Lydia Streepje te zien en ik beloofde ook het patroon te geven. Dat doe ik vandaag hier.


Het lijf: Zet 90 steken op en brei in tricot steek (1 pen recht, vervolgens 1 pen averecht) tot een hoogte van ongeveer 35 cm met breinaald nr. 3,5. Doe dit twee keer, zodat je een voor- en een achterkant van de knuffel hebt. Lydia maakte gebruik van alle kleurtjes (100 % katoen) die ze nog in haar breimand had liggen. De strepen kunt je zo breed of smal maken als jezelf wilt.Hier zie je Streepjes voor- en achterkant.


Armen en benen: Voor de armpjes heeft ze 32 steken opgezet en weer in tricot steek gebreid. Je kunt ze zo lang of kort maken als je zelf wilt. Streepjes langste ledemaat is 20 cm en de kortste is 9 cm.
Voor de benen heeft ze 40 steken opgezet. De benen en armen kunnen overigens in de praktijk verwisseld worden :-)

De ogen: De ogen van Streepje zijn gehaakt met haaknaald nr 2,5 en wel op de volgende manier (na iedere ster * volgt een nieuwe ronde)

*Haak 2 lossen

*Haak 6 vasten in de tweede losse, geteld vanaf de haaknaald

*Haak in elke (van de 6 ) vaste 2 vasten

* Haak in de eerste vaste 1 vaste, in de tweede vaste 2 vasten, in de derde vaste 1 vaste, in de vierde vaste 2 vasten, vervolg dit patroon.

*Haak in de eerste vaste 1 vaste, in de tweede vaste 1 vaste, in de derde vaste 2 vasten, in de vierde vaste 1 vaste, in de vijfde vaste 1 vaste, in de zesde vaste 2 vasten, vervolg dit patroon.

Op deze manier haak je verder waarbij de dubbele vaste steeds eentje verder wordt gehaakt. Dus de volgende ronde: in de eerste vaste 1 vaste, in de tweede vaste 1 vaste, in de derde vaste 1 vaste, in de vierde vaste 2 vasten.Maak de ogen zo groot als jezelf leuk vindt. Lydia heeft voor de pupil een kleiner rondje gemaakt. Ook heeft Streepje links een groot oog en rechts een kleiner oog.De wenkbrauwen en de mond zijn gepunnikt en kunnen in allerlei vormen vastgezet worden.De onderkant en de zijkanten van Streepje zijn voorzien van klittenband (de zachte kant). Dit is tussen de voor- en de achterkant genaaid.

De ledematen zijn aan de bovenkant voorzien van een stukje klittenband (de prikkelkant).De binnenkant van het lijf en de ledematen kunnen opgevuld worden met kussen vulling. Lydia heeft de meeste delen met de naaimachine aan elkaar genaaid vanwege het klittenband. Zo zit het goed stevig. Uiteraard kan het ook met de hand gedaan worden.Deze knuffel kan in deze grootte gemaakt worden, maar kinderen kunnen natuurlijk ook een kleinere versie van Streepje maken.


Wat was Streepje leuk, hé! Wij vragen ons nog altijd af waar Streepje uiteindelijk terecht gekomen is. Lydia heeft nog steeds spijt dat ze Streepje toen afstond... Gelukkig hebben we de foto's nog!

Mocht je Streepje ooit gezien hebben of weten wat er met Streepje is gebeurd, dan horen wij dat graag natuurlijk!

Nu eens kijken of er ook poppen- of ander nieuws is bij

Corina,
Elizabeth,
Es,
Jannie,
Juffrouw Ooievaar,
Lydia,
Mariam,
Nienke,
Petra,
Prie Praat,
Ria 
Rita,
Rozemarijn  en
Sandra

Als je ook mee wilt doen op poppendag, voor een keer of voor regelmatig, laat het weten! Dan wordt het lijstje weer wat langer! Het is zo leuk om ideetjes te delen en elkaar te inspireren! Liefs van De Breimeisjes!


Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

11 opmerkingen:

 1. Ha, ik zag Streepje al voorbijkomen bij Lydia, hij is echt wel keitof en ideaal om restjes op te werken! Bedankt voor het patroon!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijke knuffel! Lijkt wel een beetje op de gehaakte lappenpoppen die ik her en der tegenkom o p het wereldwijde web. ;-)
  Groetjes, Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heerlijk al die streepjes! En ideaal voor al je restjes wol!
  Groetjes,
  Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Toch wel meer werk als je denkt, maar daarna heb je wel,een leuk resultaat :) Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een uitgebreide beschrijving! Ik vind hem echt superleuk... Het is dat m'n poppen nu de oren van het hoofd zeuren want anders wist ik het wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. geweldig vrolijk zo'n Streep op de bank of in een leesstoel
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijke blije Streep, daar word je toch vrolijk van!
  Lieve groetjes,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een grappige gekkerd! Superleuk, want ik hou van vrolijke strepen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat is ie leuk. Geen idee waar die is maar dat iemand er heel blij mee is denk ik zeker.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een leuke knuffel! Bedankt om de werkbeschrijving met ons te delen :)

  BeantwoordenVerwijderen