{ 'anonymize_ip': true }

maandag 3 april 2023

Creatief Café op andere locaties

Creatief Café op andere locaties


Het is een regelmatig terugkomend onderwerp op m'n blog: het Creatief Café in de bibliotheek in Sneek. Al heel lang is het op de derde donderdag van elke maand, van 14.30 - 16.00 uur. En wat is het leuk om samen te zijn, samen te handwerken, te praten over van alles en nog wat en om elkaar te inspireren en te helpen!

Zo'n Creatief Café wordt ook georganiseerd op andere plaatsen, dat wist ik wel. Nu was ik in maart twee weken op Schiermonnikoog en daar zag ik in de agenda van de VVV het volgende:


Uiteraard volgde ik de link en er blijkt in de bibliotheek op Schiermonnikoog elke week een Creatief Café te zijn! Van 14.00 - 15.30 uur. En als je aan wilt schuiven, dan ben je van harte welkom. Hoe leuk is dat! Ik voeg hier de link toe.

Ik ging er naar toe en wat een enthousiaste vrouwen heb ik daar ontmoet! Zij maken veel voor goede doelen. Toevallig zou de volgende dag een van de vrouwen naar 't vaste land, met de auto, en dan ging ze spullen brengen bij een bekende die naar Roemenië gaat met allemaal spullen. Het was dus een "inlever-dag" en wat veel moois was er gemaakt! Een deel zie je in de volgende collage:


Het was een gezellige middag, een van de vrouwen had een heerlijke cake gebakken en ook chocolaatjes mee, er werd heel veel gepraat en ook gehandwerkt. O.a. voor het goede doel, maar ook voor eigen gebruik. Ik heb het een en ander op de foto gezet:


Ook hier is het veel inspiratie delen. Bijvoorbeeld die sjaal onderaan. Op zich een hoofdkleur die niet zo "spannend" is. Dan komt iemand met het idee om er af en toe zo'n restje garen in te verwerken. Geweldig leuk!

Een aantal vrouwen was bezig met het breien van zwachtels, dat is voor de leprazending. Je leest hier meer over dit goede doel.
In de volgende collage zie je 1 zwachtel die klaar is en die ik zo fotogeniek vond dat ik 'm drie keer op de foto zette 😉 Aan die andere wordt nog hard gebreid. Het is een heel rustgevend breiwerkje, hoorde ik.


Ik was zelf ook met iets leuks bezig, in de Schiermonnikoger kleuren. Dat zie je binnenkort, op een dinsdag 🙂

Elke week dus, daar op Schiermonnikoog. Behalve in de zomervakantieperiode. En ik was 2x te gast. Als ik weer naar 't eiland ga, zal ik zeker weer naar 't Haak- en breicafé gaan.

In Sneek is 't het hele jaar door, steeds op de derde donderdag van de maand.
En ook bij ons ben je van harte welkom! Dus mocht je in de buurt zijn, dan weet je dat!
Ik ben er inmiddels achter dat ons Creatief Café op de site Sneek.nl vermeld staat: hier is de link.

Een aantal dames uit Sneek wil best graag vaker. In de bibliotheek is momenteel geen ruimte om dat te organiseren. En toch... Vanaf nu kun je elke eerste donderdag van de maand naar Bistro Jikke! Creatief bij Jikke: neem je eigen haak- of brei- of borduurwerk mee, of je tekenspullen en doe mee! 
Het is in Bistro Jikke, aan de Lemmerweg, vlakbij de brug en de Waterpoort in Sneek. Ook daar zijn de tijden van 14.30 - 16.00 uur. Je hoeft je niet aan te melden, het is vrijblijvend, consumpties zijn voor eigen rekening en neem ook je eigen handwerk mee!
Donderdag 6 april is de eerste keer. Kom je ook?


Fijne dag 🍀🍀🍀

Liefs van Akkelien van De Breimeisjes 💗💗💗


Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

5 opmerkingen:

  1. Wat leuk dat je op Schiermonnikoog ook een creatief café vond!
    In mijn vorige woonplaats was er een breicafé, maar na verloop van tijd ging de breiwinkel weg en daarmee ook het café, jammer genoeg...
    Leuk om te zien wat er allemaal gemaakt wordt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij starten nu op een nieuwe locatie een tweede creatief café. Misschien is er iets te regelen bij jullie in de buurt? In een bibliotheek, een buurthuis of een café?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Superleuk dat je ook op Schiermonnikoog naar het Creatief Café bent geweest

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Allemaal zo leuk maar zoooooo ver weg :(.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dat was natuurlijk heel erg leuk, dames ontmoeten met dezelfde hobby :-) Ja handwerken verbind, leuk dat er in Sneek nog een tweede locatie bij komt. In Lith is er ook een handwerkmiddag, op dinsdag, dat is dan weer georganiseerd vanuit het KBO. Ik ben er nog niet geweest. Groetjes Juffrouw Ooievaar

    BeantwoordenVerwijderen