{ 'anonymize_ip': true }

woensdag 5 april 2023

Trui voor mezelf (3)

Trui voor mezelf (3)


In de eerste week van april is 't tijd om te laten zien of ik vorderingen gemaakt heb aan de trui voor mezelf.
In maart was ik twee weken op vakantie en toen had ik de trui niet mee: te groot project. Ook was ik tijd kwijt aan het schrijven van alle blogs die tijdens die vakantie online kwamen 🙂

Je snapt het al: heel veel is er niet gebeurd. Toch wel wat:


Er zijn inmiddels 4 rijen met "slangen" klaar, ik ben begonnen met de vijfde rij én ik ben begonnen met de spie voor de mouwen. 


Het is de bedoeling dat ik onder beide oksels een aantal steken meerder. Op de bovenste foto heb ik al 4 steken gemeerderd, op de tweede 8. Ik heb al even een stukje vooruit gelezen: als er aan beide kanten 20 steken zijn gemeerderd, wordt het breiwerk verdeeld. De voor- en achterkant worden dan afzonderlijk af gebreid. De steken van de beide "spies" (of is het spieën?) moeten dan apart gezet worden. Ik ben heel benieuwd!


Dit is de stand van zaken op 31 maart om een uur of 1.

Ik gebruik het patroon "Een trui met slangen" en brei met Lang Yarns Super Soxx. Allemaal gekocht bij Jeanet van Blij dat ik brei.
Ik gebruik als extra stimulans om deze trui voor de volgende winter af te hebben de challenge op Instagram #winterklaarbreienmaar.

Alles over deze trui voor mezelf kun je terugvinden onder het label "trui met slangen".

Fijne dag 🍀🍀🍀

Liefs van Akkelien van De Breimeisjes 💗💗💗


Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

9 opmerkingen:

  1. Dat gaat wel lukken hoor, voorde komende winter!! Ziet er prachtig uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind de kleur zo mooi, misschien had je verder willen zijn, maar je bent toch weer verder gekomen. Stukjes schrijven voor je blog en vakantie vieren hoort er ook bij :-)
    Groetjes Juffrouw Ooievaar

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hij wordt erg mooi Akkelien. Ik ben benieuwd hoe dat werkt met zo'n spie, maar dat ga je vast nog uitleggen. Heb je mijn mailtje gekregen? Groetjes, Annemarie

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Toch weer een stukje verder, hij komt heus wel af.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Een spie onder het armsgat is nieuw voor mij 🤭. Grappig dat jij er in je trui meteen mee aan de slag mag gaan. Het lijkt me een techniek van vroeger die zorgt voor wat extra ruimte en vraag me af waarom dat tegenwoordig niet meer gedaan wordt...
    Leuk om hiermee kennis te mogen maken via jouw trui; hij wordt mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik vind je trui zò mooi worden! Het is wel een klus, maar je gaat het wel redden... Bijzonder, zo'n okselstuk... heb ik nog nooit gezien!

    BeantwoordenVerwijderen