{ 'anonymize_ip': true }

vrijdag 31 maart 2023

Vriendelijke vrijdag en schelpen zoeken

Vriendelijke vrijdag en schelpen zoeken


De afgelopen drie vrijdagen ging ik op/was ik op/kwam ik terug van vakantie. Vakantie op ons geliefde eiland Schiermonnikoog. Op deze vrijdag kom ik nog "even terug" op het eiland en dan vooral op het strand. Wat was het weer mooi! We hadden sneeuw, hagel, regen, storm, mist en ook zagen we de zon. Wat voor weer dan ook: het strand is gewoon altijd geweldig!


Bij het strand horen schelpen en ik vind het leuk om deze dag weer deze gehaakte schelp te laten zien die je als sleutelhanger kunt gebruiken.


De foto's gebruikte ik eerder voor een blog voor Breiclub.nl. 

Het patroon heb ik ook al eens eerder gedeeld, leuk genoeg om nog eens te plaatsen op deze vriendelijke vrijdag.

Je begint met een magische ring en haakt achtereenvolgens 3 vasten, 3 halve stokjes en 6 stokjes. Daarna trek je de magische ring dicht:


Vervolgens haak je spiraalsgewijs door, in elke steek komen nu 2 steken, eerst 5x 2 stokjes, dan 5x 2 anderhalve stokjes (hier zie je hoe je die haakt) en dan nog 5x 2 dubbele stokjes. Dan is de eerste schelp klaar.


En haak je er nog 1! Best handig om aan het eind van die tweede direct een ophanglusje te haken, van zo'n 30 lossen. Zet dat direct ook even goed vast. Je hoeft niet alle draadjes weg te werken, omdat je het tegen elkaar zet en dan kun je ze allemaal naar binnen stoppen. Je ziet er dan niks meer van, handig!


Leg de schelpen op elkaar en haak ze aan elkaar vast. Je kunt dat doen met de techniek "tamboereren", dan haak je door beide schelpen heen, de draad onder het werk, halve vasten. Het is mooi om dan de hele spiraal naar binnen te haken, je krijgt dan een spiraal van kettingsteken. Wel goed vastzetten aan het eind, anders trek je 't zo weer helemaal uit! Dat zou jammer zijn!


Hier is het gedaan met hetzelfde garen. Het is ook leuk om een afwijkende kleur te gebruiken. Ik heb een keer dun groen garen gebruikt, dan lijkt het haast zeewier.
 🐚  🐚  🐚  🐚  🐚  🐚  🐚  🐚  🐚  🐚  🐚  🐚  🐚  🐚  🐚

Op deze laatste dag van maart voeg ik deze collage toe met foto's van onze vakantie in deze maand:
Op deze vriendelijke vrijdag wens ik je een hele fijne dag én een prachtig weekend. 
Denk aan de geluksmomenten 🍀🍀🍀

Liefs van Akkelien van De Breimeisjes 💗💗💗


Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

4 opmerkingen:

  1. Mooi strand en schelpen dat hoort echt bij elkaar

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuke sleutelhanger. En we hebben helemaal niet gemerkt dat je ertussen uit was:)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik kan mij voorstellen dat een schelpensleutelhanger direct vakantieherinneringen bij je oproept, de foto's ondersteunen dat. Fijn dat jullie zo nagenieten.

    BeantwoordenVerwijderen