{ 'anonymize_ip': true }

maandag 13 maart 2023

Creatief Café februari

Creatief Café februari


Op 16 februari was er weer een Creatief Café in de bibliotheek. Er waren deze keer ook drie nieuwe mensen. Marijcke en Anneke hadden al handwerk mee en Adriana wilde gewoon eens even kijken en vond het zo gezellig dat ze de hele tijd bleef 🙂

Graag laat ik als eerste een kleurrijke breiwerk zien waar Marijcke mee bezig was:


Een zigzagsjaal met drie bollen heerlijk kleurrijk garen, wat een feestje om te zien!

Hieronder zie je troostsokken van Jacobien. Ik scheef eerder deze blog over haar sokken.


De bovenste foto kreeg ik al van haar, kort na het vorige Creatief Café. Die sokken hebben al een goed plekje gevonden. Jacobien was in februari met de andere twee paren bezig die je in de collage ziet. 

In de volgende collage zie je een sok van Anneke, een mitten van Tara en van Bea (ja, het was prima gelukt met de duim!) en een voorpand van het vest waar Henne nog mee bezig is.


Ik liet aan Agnes en Jacobien zien hoe ik de hiel van sokken brei, de steken die ik gezet heb, heb ik allemaal weer uitgehaald, want daar was ik eigenlijk nog niet aan toe. Toen ben ik helemaal vergeten om het werk van Agnes op de foto te zetten. Zij had alvast 2 sokken tot de hiel gebreid! Ik hoop dat het haar lukt om door de hiel heen te komen en anders is er vast en zeker weer hulp in de bibliotheek deze week.

Deze vrolijke strikjes zijn gemaakt door Saskia. Ze maakte er nog veel meer. Het was bedoeld voor het carnavalfeest op haar werk. Super leuk en lief!


De tijd vloog weer om, fijn om inspiratie te delen, lekker te praten over van alles en nog wat en ondertussen wat te handwerken.

Donderdagmiddag, 16 maart, is er weer Creatief Café in de bibliotheek in Sneek, van 14.30 - 16.00 uur. Kom je ook een keer aanhaken of -breien?

En dat zou ook kunnen op 6 april aanstaande. Op initiatief van Marijcke kun je dan komen breien, haken, borduren, bij Jikke! Dat is in Bistro Jikke, aan de Lemmerweg, vlakbij de brug en vlakbij de Waterpoort in Sneek. Ook daar zijn de tijden van 14.30 - 16.00 uur. Je hoeft je niet aan te melden, het is vrijblijvend, consumpties zijn voor eigen rekening en neem ook je eigen handwerk mee!


Fijne dag 🍀🍀🍀

Liefs van Akkelien van De Breimeisjes 💗💗💗


Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

5 opmerkingen:

 1. Leuk om naar elkaars werk te kijken en je komt soms weer op nieuwe ideeën. Wat een mooie kleurrijke sjaal op de eerste foto!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het was vast weer heel gezellig. Fijn ook dat je even de hiel voor kon doen; iets zien helpt vaak beter dan iets lezen (voor mij in ieder geval).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel verschillende maar allemaal mooie handwerken, fijn dat je kon helpen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een heerlijke kleurrijke handwerken allemaal, heel
  leuk om te zien en blij van te worden. DE zigzagsjaal
  is een juweeltje!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat mooi allemaal, gezellig zo samen breien.

  BeantwoordenVerwijderen