{ 'anonymize_ip': true }

donderdag 16 maart 2023

Van de 7 zussen, CeCe

Van de 7 zussen, CeCe


Donderdag is momenteel dekendag bij mij. En omdat dit jaar, in mei, het langverwachte achtste deel van de boekenserie over de 7 zussen uit komt, vind ik het leuk om het nog eens over die zussen te hebben.

Vandaag komt CeCe langs, van deel 4.


Het vierde boek heet Parel. De zus waar dit boek over gaat wordt door iedereen CeCe genoemd. Parels blijken een zeer belangrijke rol in de voorgeschiedenis te hebben. Ik leerde heel wat over hoe er naar de oesters werd gezocht waar de parels in te vinden waren.
Voor mij was het duidelijk: er moesten absoluut parels in dit deel gebreid worden en dat is in de vorm van noppen. Ik maakte een combinatie van een soort van oesters met daarin de parels en de ster van CeCe wordt gevormd door dezelfde parels. Ook mooi om juist dit deel in de lichte kleur te breien!
Dit vond ik zelf wel een vrij bewerkelijk deel van de deken. Ik ben ook blij met dit deel met totaal andere steken. Dat maakt het geheel afwisselend en daar houd ik van!


Wil je meer lezen over dit deel? Lees dan 
deze blog nog eens terug.
Het patroon is zeer uitgebreid, alle toeren zijn helemaal uitgeschreven en er zijn teltekeningen toegevoegd. Het patroon is beschikbaar in 't Nederlands, Engels en Duits.
Je kunt het patroon hier vinden in mijn Etsy-winkel.


Af en toe lees ik in een reactie dat het niet lukt met de aankoop van het patroon. Misschien heb je een andere vraag. Je kunt contact opnemen, bijvoorbeeld via Messenger van de 
Facebookpagina of via een mail: debreimeisjes@gmail.com.

Alle blogs over deze deken vind je terug onder het label "#7zussendeken".

Houd je niet van breien en wil je wel een 7 zussen deken? Kijk dan hier bij Wietske van Lief Gehaakt, zij heeft de gehaakte versie ontworpen.


Fijne dag ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

Liefs van Akkelien van De Breimeisjes đź’—đź’—đź’—


Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

3 opmerkingen:

  1. Ik vind het nog steeds een prachtige deken. En als ik er iets bij jou over lees, denk ik .. toch maar aan de boeken beginnen? Ik heb ze nl nog niet gelezen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En ik heb ze nog niet uit......maar de deken hou ik in gedachten nog steeds

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben deze week juist weer in het laatste deel begonnen, want ik was ergens halverwege gestrand en snapte er niks mee van. Intrigerende verhalen hoor...

    BeantwoordenVerwijderen