{ 'anonymize_ip': true }

woensdag 15 maart 2023

Aan de kant voor LACE

Aan de kant voor LACE


Je vast al eens gehoord van Amilishly en Alexa Boonstra. Ik heb haar leren kennen door het bloggen. Dat is bij mij een uit de hand gelopen hobby. Bij Alexa is het haar werk en ontwerpt ze niet alleen de prachtigste poppen, ook kledingstukken en accessoires. En helemaal bijzonder vind ik het dat ze inmiddels drie boeken heeft gemaakt!
Twee poppenboeken, die ik allebei heb, en over allebei schreef ik een review, Amilishly Dolls en
Dat waren allebei haakboeken, eind vorig jaar kwam er een breiboek uit! Ik was vooraf heel enthousiast, tot ik zag wat de titel was: LACE en als ondertitel: "Kantbreien voor beginners".


Aangezien ik mezelf geen beginner vind en bovendien al "heul veul" handwerkboeken heb, besloot ik dit niet zomaar te bestellen. Wat een leuke verrassing voor mij dat ik het in de bibliotheek in Sneek ontdekte, op de tafel met nieuwe boeken!

Natuurlijk nam ik het direct mee en zo kan ik jullie er ook wat meer over vertellen.

Dit is de achterkant:


Je ziet direct al wat van de ontwerpen. De tekst van de achterkant citeer ik hier:

"Lace. Kantbreien voor beginners.
Breien is een bijzonder leuke handwerktechniek. Ben je bekend met de steken recht en averecht breien dan kun je in principe alles breien wat je maar wilt. Zelfs van die mooie romantische kantbreipatronen die er altijd zo ingewikkeld uitzien! Alexa Boonstra legt je in dit boek de basisprincipes van het kantbreien uitvoerig uit. Vervolgens leer je deze breitechniek onder de knie te krijgen aan de hand van 10 prachtige patronen voor onder andere twee paar sokken, een schitterende trui en een mooie omslagdoek."


In het boek vind je een uitgebreide uitleg over het lezen van patronen, afkortingen en symbolen, maten en allerlei handige tips.
Er zijn 10 patronen, een deken, twee sjaals, een trui, twee paar sokken, een haarband, beenwarmers, een tas en een "schlanket". Dat is een soort van shawl die je ook als deken kan gebruiken. Of andersom natuurlijk 🙂


De foto's in het boek zijn mooi en sfeervol. Een model showt alle ontwerpen en dat is Sasha de Niet. 
Ook veel tekeningen in het boek, o.a. teltekeningen.
Ik vind het ook heel leuk hoe Alexa kantbreien in een aantal ontwerpen combineert met ribbelbreiwerk. 

Ik denk dat een beginner absoluut aan de slag kan met kant breien met hulp van dit mooie boek. Ik vind de ontwerpen afwisselend en een aantal zou ik best willen maken. Dus als ik binnenkort tijd heb...

Wat feiten op een rij:
Titel: Lace. Kantbreien voor beginners
Auteur: Alexa Boonstra
Fotografie: Hdewych Veys
Illustraties: Alexa Boonstra
Vormgeving: Studiobont
Uitgever: Livres de Louise
Pagina's: 118
ISBN: 978-90-830792-8-8
Prijs: € 22,50


Fijne dag 🍀🍀🍀

Liefs van Akkelien van De Breimeisjes 💗💗💗


Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

1 opmerking:

  1. Leuk dat je het boek laat zien en bespreekt. Ik vind het altijd interessant om te lezen. Leuk dat jij het bij de bieb zag liggen.
    Groetjes Juffrouw Ooievaar

    BeantwoordenVerwijderen