{ 'anonymize_ip': true }

woensdag 8 maart 2023

Nieuw boek: Magisch breien 2

Nieuw boek: Magisch breien 2


Hier liet ik al een stukje van de cover zien, vandaag vertel ik meer over dit boek:


Magisch breien 2. Het officiële Harry Potter-breipatronenboek. Met nog meer patronen van Zweinstein en verder.

Nog meer patronen? Ja, er was al deel 1, dat heb ik ook, lees er hier meer over.

Deel 2 zag ik in december in de boekwinkel en ik bekeek het en... mijn hart begon weer te huppelen 😊 Wat een geweldig boek! Misschien nog wel leuker dan deel 1!
Ik informeerde mijn mannen direct dat dit op mijn verlanglijstje stond en ik kreeg het gelukkig, op m'n verjaardag.

Op de voorkant zie je al een paar van de leuke ontwerpen. De poppetjes vind ik geweldig en je zien ook al een aantal ontwerpen met fair isle-achtige patronen. Dat groene figuurtje rechtsonder is Picket, de boomtrul. Ik ken 'm nog niet, het is een figuur in Fabeldieren en Waar Ze Te Vinden. Die boeken heb ik niet gelezen en die films heb ik niet gezien. Het maakt me wel nieuwsgierig 🙂

Op de achterkant zie je zeer bijzondere sokken, een "cloche", dat is dat hoedje, een trui van het zwerkbalteam en een buideltas, met kraaltjes.


De tekst van de achterkant:

"28 officiële patronen geïnspireerd door de Harry Potter- en de Fantastic Beasts-films.

Magisch breien2: Nog meer patronen van Zweinstein en verder duikt dieper in de wereld van de tovenarij met meer wonderlijke wezens, tovenaarskleding en iconische accessoires.

Als door ware magie word je met Harry Potter Matisch breien 2 in de wereld van Harry Potter en alle fantastische fabeldieren gezogen. Brei de vingerloze handschoenen (voor extra grip op je toverstaf), het zwerkbaluniform, een Zwadderich-, Huppelpuf-, Griffoendor- of Ravenklauw-beanie, Hermeliens bodemloze kralentas, en Picket en Niffler. Dankzij de magische projecten waan je je niet alleen op perron 9¾, in de imposante kasteelhallen van Zweinstein en op het zwerkbalveld, maar reis je ook naar het New York van de jaren twintig waar Newt Scamander de fabeldieren uit zijn koffer heeft laten ontsnappen. Met een grote verzameling breitechnieken (inclusief maten), feitjes, materiaal van achter de schermen en filmbeelden bevat dit boek alles wat je nodig hebt om al breiend de tovernaarsweereld in huis te brengen.
Alohomora, de deur van de magische wereld is geopend!"

Ik laat nog een ontwerp zien dat ik opvallend vind:


Nu ben ik bepaald niet dol op spinnen, maar toch: wat een geweldig ontwerp! Als je zo met kabels spinnen tevoorschijn kunt "toveren", dan ben je een knappe ontwerpster! Deze is ontworpen door Tanis Gray, die het boek ook geschreven heeft. Niet alle ontwerpen zijn van haar hand.

De patronen zijn uitgebreid beschreven en je vindt ook allemaal teltekeningen in het boek.
Het is ook leuk om te lezen en te bekijken. Veel foto's, ook filmbeelden en bij elk patroon staat ook uitleg over het project. Uit welke film het komt en wat meer details.

Nog wat feiten op een rij:

Titel: Magisch breien 2. Nog meer patronen van Zweinstein en verder.
Auteur: Tanis Gray
Foto's: Ted Thomas
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
Aantal pagina's: 223
28 patronen (sjaals, mutsen, truien, wanten, sokken, tassen etc. En ook een bijzonder kerstontwerp, zie de laatste foto)
ISBN: 9 789021 031231
Hardcover
Prijs: € 25,99De zeven boeken van Harry Potter heb ik met veel plezier gelezen en ook de films heb ik al eens gezien. Onze zoon stelde onlangs voor om die films nog eens te kijken en momenteel is zondag onze vast Harry Potter-avond. Heerlijk, ik geniet er weer van, die magische wereld!
Ik ben dan ook super blij met mijn twee magische breiboeken! Nu nog proberen of ik iets uit een van de boeken van m'n breinaalden kan "toveren" 😉


Fijne dag 📕📖📗📖📘📖📙

Liefs van Akkelien van De Breimeisjes 💗💗💗


Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

3 opmerkingen:

  1. En ik wilde eens even stoppen met gaken en breien naar ik zie alweer mooie broekzakpopjes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een prachtig cadeau voor je. Ik kan me voorstellen dat je er met net zoveel plezier iets gaat breien als dat je van de boeken genoten hebt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Cool! Jammer voor mijn zoon dat ik geen breister ben (gelukkig voor mij, anders kon ik vast het hele boek breien)

    BeantwoordenVerwijderen