{ 'anonymize_ip': true }

vrijdag 24 februari 2023

Klaverbladwijzer op vriendelijke vrijdag

Klaverbladwijzer op vriendelijke vrijdag


Al als klein meisje las ik graag. Ik weet nog dat de kleindochter van onze buren al kon lezen en dat wilde ik ook zo graag kunnen! En sinds ik dat kon, las ik alles wat ik te pakken kon krijgen. Lid van de bibliobus, waar we eens per week heen konden, lid van de bibliotheek in Sneek, waar we eens per drie weken naar toe gingen. Ook las ik alle boeken van m'n vriendinnetjes. Heerlijk!

Tegenwoordig lees ik minder. Wel altijd voordat ik ga slapen. Het hoort bij mijn proces om naar de ontspanning van de slaap te gaan.
Ik lees momenteel heel graag feel good romans, echt ontspannen. Zo heb ik in korte tijd ongeveer alle boeken van Jenny Colgan gelezen. Bijna allemaal geleend van de bibliotheek en een paar kocht ik als ebook. Heerlijk! Ik reis met haar mee in o.a. Schotland en Cornwall. Ze deelt ook recepten in een aantal boeken. Man, dan loopt het water me in de mond 😁
Zulke fijne boeken lezen, dat zijn geluksmomentjes! 

Een paar van m'n nichtjes lezen ook graag en we wisselen wel eens leestips uit. Een van m'n nichtjes wilde wel een boekenbon voor haar verjaardag. Goed idee, vond ik!
Leuk om er een "breimeisjes"-cadeautje bij te geven. Ik haakte voor haar een boekenlegger.


Oftewel een bladwijzer. Om precies te zijn een klavertje-4-bladwijzer. Hierboven zie je dat ik er een lang steeltje aan gemaakt heb, de bladwijzer mocht even proefliggen in een van de boeken die echtgenoot schreef. Even een beetje reclame op deze vrijdag: hier is zijn website.

Extra nieuwtje: nu ook verkrijgbaar via Kobo als eBOOK, je vindt het hier.


De steel kun je zo lang of kort maken als je zelf leuk vindt. Deze bladwijzer is min of meer gebaseerd op het patroon dat je hier vindt.
Ik haakte bijna de hele steel met halve stokjes.




Ook nog even in die mooie boek. Oeh, daar gaat mijn hart echt van huppelen, zo leuk! Ik kreeg het op mijn verjaardag. Ik zal er binnenkort wat meer over vertellen. 


Weer een leuke bladwijzer, toch? 
Eerder bedacht ik deze gebreide bladwijzer.
Vervolgens bedacht ik dat het ook een herfstbladwijzer kan zijn.
En wat denk je van een gehaakte hulstbladwijzer?


Op deze vriendelijke vrijdag wens ik een hele fijne dag én heel fijn weekend. Hopelijk heb je tijd om wat te lezen!
Denk aan de geluksmomenten 🍀🍀🍀

Liefs van Akkelien van De Breimeisjes 💗💗💗


Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

6 opmerkingen:

  1. Een mooi cadeautje voor een boekenlezer, mooie kleur heb je gekozen.
    Ik lees alleen heel sporadisch, wanneer er een boek per ongeluk op mijn pad komt en ik er wat aan heb in mijn leven. Toevallig ben ik nu met een boek bezig over Nelson Mandela, 15 levenslessen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een heel mooi cadeautje en een bladwijzer is nooit weg. Ik lees nu een boek over Selma een joods meisje

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Grappig, ik lees net de blog van Keetje van Lien met daarin een oproep voor boeken over 'vreemde landen' en nu lees ik bij jou dat je in gedachten in Cornwall en Schotland was. Misschien een ideetje om Carolien even te bezoeken? (Ik wil niet met jouw veren pronken ☺️)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik ben niet zo'n lezer en dat vind ik eigenlijk best jammer want volgens mij mis ik best wel wat. Maar een boek geven doe ik wel graag. Leuk idee om die wat persoonlijker te maken met zo'n bladwijzer.
    groetjes Sandra

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Een heel mooi cadeautje zo'n fraai gehaakte bladwijzer,
    dat maakt de vriendelijke vrijdag nog iets vriendelijker.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hallo Akkelien, je hebt niet stil gezeten de laatste tijd ;)
    Februari 2023 en al 2 paar sokken af ook las ik dat je meedoet met #winterklaarbreienmaar, wat leuk, daar doe ik ook aan mee. Het is mijn bedoeling om weer meer langs te komen op je blog, gezellig. Groetjes Juffrouw Ooievaar

    BeantwoordenVerwijderen