{ 'anonymize_ip': true }

woensdag 4 november 2020

#7zussendeken, de rand

#7zussendeken, de rand


Op de afgelopen 6 woensdagen vertelde ik iedere keer iets over een deel van de deken. Voor elk van de 6 zussen die we tot nog toe kennen is er een deel in de deken.



Wil je nog even naar een of meer delen terug kijken? Klik op de button 🔘

🔘 Over Maia
🔘  Over Ally
🔘  Over Star
🔘  Over CeCe
🔘  Over Tiggy
🔘  Over Electra

Wat ik bij het breien van deze deken zelf heel handig vind, is dat ik direct de rand mee gebreid heb. Redenen om een rand te maken zijn bijvoorbeed het voorkomen dat de deken gaat krullen. Ik vind het ook mooi om de deken met een rand af te werken, dan zie je dat de deken "af" is. Ik heb gekozen voor een simpele rand, zodat de aandacht op de delen van de zussen gericht blijft.


Omdat we al wisten dat er nog een deel 7 komt, wilde ik ervoor zorgen dat je dat deel dan makkelijk toe kunt voegen als je dat nog wilt. Dus boven- en onderrand zijn gewoon net zo breed als de randen tussen alle delen. Ik ben zelf heel blij met het effect.


Wietske en ik kunnen haast niet wachten op deel 7 😊
Als je de deken nu breit en dan later ook deel 7 wilt toevoegen, hoef je alleen de afkant-rand uit te halen en de steken weer op te nemen. 

De 7 zussen deken is een gezamenlijk project van Wietske van Lief Gehaakt en mij, waarin we tijdens het maken veel inspiratie gedeeld hebben. We verkopen ieder ons eigen ontwerp, via Ravelry.

- Het patroon van de gebreide 7 zussen deken vind je hier
- Het patroon van de gehaakte 7 zussen deken vind je hier.
Alle patronen zijn in het Nederlands, Engels en Duits verkrijgbaar.

Ria van de blog Ria's Creaties is met de breideken bezig, zij maakt 'm in een andere kleurstelling, hier zie je haar deken. Als je de deken ook maakt en er iets van wilt laten zien, laat het me weten! Ik zou het graag delen!

Wist je dat we een per download een klein bedrag aan een goed doel geven? We hebben samen weer 50 euro overgemaakt aan Oxfam Novib. 


Fijne dag 🍀

Liefs van De Breimeisjes 💗💗💗

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

5 opmerkingen:

  1. Ja zo'n meegebreide rand is erg handig!
    Nu is het wachten op het boek over zus nr 7, ik kan me voorstellen dat jullie dat heel graag in handen hebben!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, dat klopt inderdaad! Denk dat ik de Engelse versie bestel als het zover is ;-)

      Verwijderen
  2. Dat had ik vorige week dus goed gezien, heel slim bedacht!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh dat is zo handig bij breien, dat je gelijk de rand kunt meebreien. Bij de gehaakte versie is dit helaas niet zo.Mooie deken, echt om trots op te zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een prachtige deken is het geworden Akkelien! Petje af voor het ontwerpen en maken van dit project. Ik heb alle zes de boeken gelezen en na het lezen van jouw blogs over de zes zussen kan ik niet anders zeggen dat je het deel van iedere zus mooi hebt weer gegeven in de deken. Echt heel mooi gedaan. Daar mag je erg trots op zijn! Groetjes Annemarie

    BeantwoordenVerwijderen