{ 'anonymize_ip': true }

maandag 2 november 2020

Kleine kersttruien breien (2)

Kleine kersttruien breien (2)


Vorige week liet ik zien dat ik begonnen was met een mini kersttruitje, naar een patroon van de dames van Club Geluk.

Vandaag het vervolg.


Hierboven zie je dat ik de steken voor de mouwen op hulpnaalden heb gezet. Ik heb ervoor gekozen het patroon in te breien.


Af en toe heb ik wel iets te strak gebreid, de draden aangetrokken. Het wordt minder mooi dan ik gehoopt had. Hierboven ben ik met de eerste mouw begonnen. Die brei ik met vier naalden, eentje minder dan het lijf.


Ik ben er toch wel even mee bezig geweest. Op zich wel leuk om te doen. Ik ga nog eentje maken, maar dan zonder zo'n druk inbrei-patroon.


En van deze ga ik de draadjes nog afhechten en het naadje onder de oksels dichtmaken. Jammer dat ik geen popje heb die dit past!

Als je een keer het basispatroon kent, zou je zelf ook allemaal truitjes kunnen bedenken.  Er is ook een boekje van te koop!


Fijne dag 🍀

Liefs van De Breimeisjes 💗💗💗

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

6 opmerkingen:

  1. Wat een lief truitje! En ik heb ws wel een popje dat het past. Ik ga eens even kijken. Fijne dag.
    Groetjes Sandra

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat mooi! Zo klein is nog wel te doen, ik vind het prachtig.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oef, wat een wirwar van naalden en draadjes,echt gepriegel, ik kan me voorstellen dat je je uitgedaagd voelt. Het resultaat is heel leuk, ik zie al een kerstboom vol voor me, haha.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ja, met 3 kleuren tegelijk breien is wel een dingetje... En het maakt ook nog uit welke draad je steeds onderlangs laat gaan. Ik houd wel van dit soort uitdagingen!
    Je hebt straks een kerstboom vol met leuke truitjes, of misschien maak je er wel een raamslinger van...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Och wat een ukkie Akkelien, de breipennen zitten je bijna in de weg met zo'n mini maatje, hihi maar wat een schattig truitje is het. Het lijkt me ook heel erg leuk om daar een minipopje bij te maken???

    BeantwoordenVerwijderen