{ 'anonymize_ip': true }

maandag 25 mei 2020

Pipbags haken (1)

Pipbags haken (1)


Heel misschien heb je er nog niet van gehoord, de pipbag. Een ideetje dat op Instagram begon, bedacht door @dehaakzolder.

Het is een haakwerkje dat zelfs de beginnende haakster/haker kan maken en eigenlijk is de basis precies zoals mijn snelle kipjes



Ik haakte deze 3 voor Emil die 9 werd. Ik stopte ze in een eierdoosje:



Aan de binnenkant plakte ik ook een ander papiertje en daar schreef ik vast wat spelsuggesties op. Dat zie je nog niet op de volgende foto:



Wel dat ik het aanvulde met (9) ballonnen en een rolfluitje dat ik nog in de slingerdoos vond. En in het vakje middenvoor kwam nog wat geld voor de jarige.

Op ruime afstand afgegeven en met plezier ontvangen door de jarige.
De spelsuggesties vond ik hier, bij Juf Sas. In die blog vind je direct een andere haakversie voor pipbags, Juf Sas haakt ze Tunisch. Ik gebruikte het originele patroon, dat is met vasten. Ik zie nu dat ik voor mijn #snelle kipjes ook 12 vasten breed gebruikt heb en al stopte bij 28 toeren. Dat is vast ook wel genoeg. 



Heb jij ze ook al gehaakt? Ik haakte er meer, dus er komt nog een blog over #pipbags!


Pas goed op jezelf en op je naasten! Samen maken we er het beste van 🍀

Fijne dag!




Liefs van De Breimeisjes!


Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

10 opmerkingen:

  1. Pigbags zijn voor mij helemaal nieuw! Maar wat een leuk idee om de kinderen op deze manier te helpen met het leren van de tafels. Óók leuk dat ze er spelletjes mee kon doen. Ik vind het heel creatief hoe je het doosje voor Emil hebt gemaakt, wat een leuk cadeautje!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik kreeg er onlangs 3 cadeau voor Liene, dus ik ken ze!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een feestelijk cadeautje, dat nog goed van pas komt ook, nu er nog niet alles mogelijk is en er waarschijnlijk tich wat speeltijd overblijft.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Nog nooit van gehoord ... dus bedankt voor de tip!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ja, ik haakte ze ook al. En deed er vorige week ook al cadeau voor ene jarige.
    Groetjes Sofie

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik heb ze gevuld met witte strijk kraaltjes van de action voor het wassen! heb ik aan de maakster ook doorgeven, bonen en erwten nemen vocht op dus als ze bv op het natte gras komen.....

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Pipbags zijn leuk ja, en ook helemaal hot... Ik heb ze nog niet gemaakt, maar ga 't misschien nog wel doen. Guus vindt het vast leuk om er mee te gooien!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik kende ze niet maar ik heb ook even gekeken bij de haakzolder en wat een leuk idee!

    BeantwoordenVerwijderen