{ 'anonymize_ip': true }

woensdag 3 juni 2020

Mijn Rozeta (24)

Mijn Rozeta (24)

Heel even dacht ik dat het me zou lukken om de rand in een week af te krijgen. Nog 6 toeren moest ik, dat leek te overzien. En toch... de toeren zijn heel lang, dus ik plak er nog zeker een week aan vast.

De eerste kleurrand is een toer met waaiertjes/schelpen:



In de volgende toer worden er V-steken tussen gehaakt en steeds een vaste op iedere schelp. Op een bijzondere manier, de schelpen zijn behoorlijk ingesloten:


Ik handwerk meestal alleen 's avonds en in zo'n avond haal ik niet een hele toer. En met het mooie weer van de afgelopen dagen zit ik ook niet graag een hele avond met zo'n grote deken op schoot. Dat is best een gewicht nu. Ik heb de deken gewogen: ongeveer 1750 gram. Ach, dat is nog niet eens twee kilo! Het voelt als meer.

Mijn Rozeta meet nu ongeveer 114 x 180 cm.
Ik haak met Stonewashed en Riverwashed (de kleurnamen kun je vinden in deze blog) en gebruik haaknaald nr. 3½.

De Rozeta is een ontwerp van Tatsiana van Lilla Björn's Crochet World en het is een CAL, waarbij iedere week een deel van het patroon online komt.Alle informatie over deze Cal vind je in de speciale Facebookgroep én hier op de website van Scheepjes.
Alle patronen vind je hier:
Sinds 8 januari is er ook een bonuspatroon

Ik loop enigszins achter en blijf voorlopig op "woensdag Rozeta-dag" mijn vorderingen plaatsen. Al mijn blogs hierover kun je terugvinden onder het label "Rozeta".


Pas goed op jezelf en op je naasten! Samen maken we er het beste van 🍀

Fijne dag!


Liefs van De Breimeisjes!


Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

1 opmerking: