{ 'anonymize_ip': true }

maandag 29 juni 2020

Breivisjes versus breiknijpers

Breivisjes versus breiknijpers

Weet jij wat breivisjes zijn?
En gebruik je ze wel eens?


Zoals je ziet, ik heb ze. En ik heb ze ook wel eens gebruikt, maar dat is echt heel lang geleden. Meestal stoei ik gewoon met heel veel bollen en dan gebruik ik vaak het begin en het einde van de bol. Dat zorgt voor veel knopen. Breivisjes kunnen dan ook best handig zijn.

Toen ik vorig jaar met echtgenoot twee weken naar Frankrijk ging, nam ik uiteraard de nodige handwerkprojecten mee, brei- en haaknaalden en mijn handwerketuitje. Met daarin géén breivisjes. Een van de projecten waar ik mee aan de slag ging, was de Foute Kerstdeken, een project voor Breiclub.nl, waaraan ik gewerkt heb met drie andere ontwerpsters. We maakten elk een aantal blokken, ik verzorgde drie gebreide blokken. Een daarvan is een blok met schaapjes geworden en omdat ik die schaapjes in ging breien, bedacht ik dat breivisjes nodig waren. Maar die had ik niet! 
Ik had wel... mooie Franse knijpers! Omdat er wel een wasmachine en een wasrek was in het vakantiehuis, maar geen knijpers, had ik al een pakje aangeschaft.


Ze bleken super handig! De draad kun je vastzetten tussen de knijper en je kunt de knijpers daarmee ook aan het breiwerk vastzetten, als je even niet bezig bent met die draad. 


Ik gebruik knijpers voor meer dingen, ik schreef er een blog over voor Breiclub.nl. Daarin zie en lees je meer. Die blog vind je hier.


Fijne dag 🍀


Liefs van De Breimeisjes 💗💗💗


Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

3 opmerkingen:

  1. Ja ik weet watbreivisjes zijn, maar ik heb ze niet😉. Inbreien met losse (kortere) draden vind ik niet fijn. Ik houd niet van de bungelende visjes waar toch altijd wel weer een draad achter blijft hangen en ik krijg de kleurovergangen niet mooi genoeg naar mijn zin. Ik heb het een aantal keren geprobeerd en besloten dat niet meer te doen. Patronen die vragen om deze werkwijze worden door mij dus terzijde geschoven; ik kies liever voor een fair-isle patroon😊.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lang geleden heb ik breivisjes aangeschaft, voor het breien van een trui met ruiten... Ik vind het wel handig, voor kleinere patronen.
    Wat slim met die knijpers, Akkelien!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ik heb heel veel breivisjes gebruikt vooral bij de kindertruien uit de ariadne jaren 80

    BeantwoordenVerwijderen