{ 'anonymize_ip': true }

woensdag 17 juni 2020

Magische ring

Magische ring


Zo heb ik het vroeger niet geleerd, haken met de magische ring. En lang begon ik er ook gewoon niet aan. Toch... uiteindelijk ben ik helemaal om en begin zelfs granny's met een magische ring! 
Ik was aan het appen met vriendin Irene, en ze appte dat ze altijd wat ruzie had met de magische ring. Ter plekke maakte ik een tutorial via Whatsapp. Die deel ik vandaag hier. Misschien vindt iemand dat toch wel eens handig om te zien. 


Op de eerste foto zie je de beginsituatie. De korte draad hangt voor, die houd ik op de tweede foto vast met mijn duim. Met mijn andere hand sla ik de werkdraad een keer om de wijsvinger en dat doe ik nog een keer, zie derde foto. Die laatste draad plaats ik naar links en dan pak ik een haaknaald en steek die onder de eerste 2 draden door.


Die laatste draad pak ik met de haaknaald en trek dat lusje onder de andere 2 draden door. Dan, zie de volgende foto, ga ik met de haaknaald over die 2 draden heen en sla de werkdraad weer om de haaknaald en haal 'm door het lusje dat op de haaknaald zit. 
Trek deze steek dicht en nu kun je de lussen van je vinger halen en is de magische ring al vast gefixeerd. En dan, zie foto 4, kun je de steken van de eerste toer haken. Bij vasten zijn dat vaak 6 stuks.


Dan kun je de magische ring sluiten. Als je rustig aan de loshangende begindraad trekt, zul je zien dat een van die 2 "ringen" kleiner wordt, zie foto 1. Trek vervolgens aan die korte ring, in dezelfde richting als de loshangende draad. Dan wordt de andere "ring" klein, zie foto 2.
Uiteindelijk kun je aan de loshangende draad trekken, tot de hele ring goed gesloten is. Klaar is de magische ring!

Let op: uiteindelijk moet je de begindraad nog wel goed afhechten. Knip 'm niet kort af! Je loopt dan het risico dat het toch los schiet, ook al is dit een dubbele magische ring. 

Gebruik je ook altijd deze magische ring? Of misschien toch een andere versie?
Ik ben zelf altijd heel blij met deze techniek die ik leerde via het wereldwijde web!


Fijne dag!


Liefs van De Breimeisjes!


Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

8 opmerkingen:

 1. Duidelijk uitgelegd! Tis denk ik een handigheidje van hoe zit het ook al weer en als je dan via foto stappenplan het ziet is het bijna juichen van yes het is weer gelukt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook als ik met een lusje moet beginnen, begin in vaak uit automatisme met een magische ring, haha, fout natuurlijk, maar ik heb er al zoveel gemaakt. Ik gebruik alleen altijd een enkele. Je hebt er een mooie foto-tutorial van gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel lang wilde ik er ook niet aan; nu wil ik niet meer zonder😂

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super duidelijk!! Hopelijk krijg ik hem nu ook eens echt goed in mijn systeem. Meer oefenen, maar te weinig tijd (of prioriteit).

  Xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo heb ik het vroeger niet geleerd, maar sinds de eerste keer dat ik de magische ring gedaan had doe ik die bij haast al het haakwerk. ZO gemakkelijk en duidelijk heb je dit uitgelegd.♥

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik gebruik hem ook al jaren! Nooit geleerd vroeger, net zoals Loes hierboven... Maar toen ik eenmaal een filmpje had gezien, was ik verkocht!
  Je hebt het ook heel duidelijk laten zien, dus wie weet gaan nog meer mensen hem gebruiken..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ha dit wist ik dus niet, weleens van gehoord maar
  nog nooit uitgeprobeerd. Nu haak ik zelden maar ga
  dit zeker onthouden, bedankt. Super uitgelegd.....

  BeantwoordenVerwijderen