{ 'anonymize_ip': true }

zondag 17 maart 2019

Breien voor een breiblog voor Breiclub.nl

Breien voor een breiblog voor Breiclub.nl


Afgelopen week begon ik aan een breiwerkje van dit mooie garen:


Deze twee bolletjes Linarte van Lana Grossa kocht ik vorig jaar bij Rits In in Zwolle, ze lagen in de koopjeshoek. Voor dit project is het voldoende garen 🙂


Meer over het project lees je in de blog die ik schreef voor Breiclub.nl. Deze is vanmorgen online gekomen, je vindt 'm hier.

Het eindresultaat hoop ik zeer binnenkort hier te laten zien!

Fijne zondag!



Liefs van De Breimeisjes!



Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

8 opmerkingen:

  1. Mooi blogje op de Breiclub!
    Begrijp ik het goed dat het breiwerk breder wordt maar niet langer (op de creaclub wil iemand snel een lange sjaal breien☺️)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha, goede vraag! Ik zal mijn lapje voor én na het laten vallen van de steken goed opmeten en deze informatie delen op de blog. Het is wél lastig om vooraf te bepalen of de sjaal lang genoeg gaat worden, maar 't kan dus altijd alsnog een col worden ;-)

      Verwijderen
  2. Meestal is een steek laten vallen niet zo prettig, maar in dit geval dus uiterst nuttig. Als ik het goed begrijp is het dan ook handig om hem altijd in de breedte te breien? Als je hem op twee pennen breidt in de lengte dan zal het ook wel kunnen maar krijg je natuurlijk een ander patroon. Dit is er een om te onthouden. Mooie kleur trouwens dat blauw. Fijne zondag en veel breiplezier. Groetjes, Annemarie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het zou best leuk zijn om daar mee te experimenteren. In dat geval zet je dus niet veel steken op en brei je direct de goede lengte. En moeten de steken héél ver vallen! En dan wordt de sjaal alsnog breder. Het kan vast wel! Ik vind het op deze manier in ieder geval altijd wel een heel leuk werkje dat snel klaar is en met een leuk effect :-)

      Verwijderen
  3. Mooie bolletjes! Zo te lezen hierboven is het een spannend breiwerk :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, het klinkt spannender dan het is :-)
      De eerste keer vond ik het overigens ook echt spannend, al die steken laten vallen!

      Verwijderen