{ 'anonymize_ip': true }

maandag 27 augustus 2018

Zomer 2018 - Een andere vakantie

Zomer 2018 - Een andere vakantie


Deze zomervakantie verloopt bij ons heel anders dan wij vooraf dachten. Het plan was dat echtgenoot en zoon samen een leuke reis zouden maken. Al in het begin van deze periode bleek echter dat de moeder van echtgenoot, mijn schoonmoeder en de oma van zoon, ineens veel slechter was. De vakantie werd daarom geannuleerd. Uiteindelijk is ze afgelopen week overleden en deze week is haar afscheidsdienst, een ode aan het leven van een sterke, bijzondere vrouw, Tinie Korfmaker - Schaper. Ze werd 86 jaar. 

In deze periode heb ik uiteraard gehandwerkt. Dat kan heel ontspannend werken. Ik ben minder ver gekomen met dingen dan ik eigenlijk van plan was. Zo heb ik de Mystery Blanket van 2017 nog steeds niet helemaal af. Al ben ik ver. Het volgende deel van deze blog had ik al eerder geschreven. Ik voelde nu behoefte om dit persoonlijke bericht toe te voegen.


Nog even en dan... In september worden de pakketten verstuurd voor de Mystery Blanket 2018. Vorig jaar deed ik voor het eerst mee. Mijn deken is nog steeds niet helemaal klaar. In deze zomer liet ik hier zien dat ik nog twee blokken opnieuw wilde breien. Dát heb ik inmiddels gedaan.

Blok 7 vond ik een prachtig blok, echt een mooie steek. Je kunt dat blok zien in deze blog. Het werd echt veel te smal en daarom heb ik 'm alsnog uitgehaald en er een blok met een boom van gemaakt:



Nu heb ik in totaal 5 bomen voor mijn deken:


De bovenste 2 en de eerste van de onderste rij zijn precies volgens patroon. De tweede boom op een lichtgrijs vlak heb ik met opzet iets kleiner gemaakt en de laatste boom lijkt kleiner omdat het garen van de achtergrond in een andere verhouding gebreid wordt. 

Maand 1 ziet er uiteindelijk zo uit:


Blok 21, je ziet 'm in deze blog, vond ik ook veel te smal. In de nieuwe versie breide ik een schaapje:


Het derde schapenblok:


en de eerste keer dat ik het schaapje dezelfde kant op laat lopen als in het originele patroon.
Het middelste blok is het enige blok dat volgens het ontwerp schaapjes heeft. Het groene blok is mijn aangepaste blok 35. Ook dat was een boordsteek, 2 recht, 2 averecht. Ik schreef daar al over in deze blog
Ik had dus al een kudde op een heideveld, een kudde in een grazige weide en een schaapje dat eens probeert of klaprozen lekker zijn 😉 En als er een schaap over de dam is....

Dit is hoe mijn maand 3 van dit project er uiteindelijk uitziet:


Nu hoeven ze alleen nog maar aan elkaar gezet. Oja, en er moet nog een rand om.

Ik vond het een heel leuk project. Steeds was het spannend welke nieuwe patronen we zouden krijgen. Er was dus wel eens wat frustratie, maar deze deken liet mij ruimte om zelf wat aanpassingen te doen, dát kan ik wel waarderen.
Ik probeer 'm zover mogelijk klaar te krijgen voor 1 oktober. Dan begint het nieuwe Mystery!

De Mystery Blanket 2018 wordt heel anders. Iedere maand maak je nu één groot blok. Dat zal in ieder geval heel veel schelen bij het in elkaar zetten, dat lijkt me wel een voordeel.
Ik ben heel benieuwd en verheug me op het nieuwe avontuur! Ik vertel jullie ook dan weer graag over mijn vorderingen en ervaringen.
Wil je meer over de Mystery Blanket 2018 weten, of misschien zelfs meedoen? Kijk dan hier bij Breiclub.nl.
Heb je je al aangemeld? Bianca schreef blogs waarin je kunt lezen wat je precies nodig hebt: 
kijk hier voor de haakversie
- kijk hier voor de breiversie.
Ik heb er zin in!

Zomer 2018, natuurlijk gaan de haak- en breipennen gewoon door bij De Breimeisjes!
Ook nog steeds vaak een nieuw blogje, wél iets minder uitgebreid, misschien soms met wat "oud nieuws", ook happy momentjes en inspiratie.
Leuk dat je komt kijken en lezen!
Een fijne zomer gewenst met heel veel happy momentjes 🍀




Liefs van De Breimeisjes!
www.debreimeisjes.nl


Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.







14 opmerkingen:

  1. Jammer dat de vakantieplannen niet door konden gaan maar dat zal later vast nog wel ingehaald gaan worden. Voor nu gecondoleerd met het verlies van schoonmoeder, moeder en oma.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gecondoleerd met het overlijden van jullie (schoon)moeder.
    XX Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Och Akkelien wat verdrietig dat jullie (schoon)moeder en oma is overleden. Heel veel sterkte. Ik hoop dat jullie veel mooie herinneringen aan haar hebben die een beetje troost bieden.
    Ik kan me goed voorstellen dat handwerken kan helpen in zo'n verdrietige tijd. Het geeft wat rust in de hectiek want je moet toch binnen 6 werkdagen een uitvaart regelen. Ik ben heel benieuwd naar je eindresultaat van de deken.
    Sterkte en groet, Annemarie

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat verdrietig, heel veel sterkte voor jullie.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mooie bomen en schapen. Innige deelneming!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. O, sterkte en gecondoleerd met jullie verlies.
    Wat een karwei je deken, maar je bent al ver :)
    Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Gecondoleerd en sterkte!
    Je deken wordt prachtig, leuk die extra schaapjes, maar ja die van mij is net klaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Gecondoleerd met het verlies van jullie moeder altijd heftig heel veel sterkte en kracht toegewenst liefs Albèrtje

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Gecondoleerd met het overlijden van je schoonmoeder. Afscheid moeten nemen is zo verdrietig..... Veel sterkte allemaal.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Mijn oprechte deelneming voor jullie allemaal, Akkelien!
    Haken (en breien) heeft mij ook geholpen met heel wat droevige momenten. De blokken van je deken zien er zo mooi uit. Ik hoop dat je ze vlot aan mekaar kan maken, want ik ben heel benieuwd!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Gecondoleerd met jullie verlies. Misschien vind je het vreemd, maar ik legde ook gelijk een verbinding tussen de naam Schaper en de schaapjes in je deken... Zo wordt het zelfs een beetje een herinneringsdeken.
    Liefs
    Mar10

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat mooi dat je dat zegt! Ik heb nog wat zitten wisselen met blogs en ja, dat is eigenlijk een hele mooie verbinding! Ik was al blij met al die schaapjes en dit is inderdaad een prachtige verbinding, dank je wel!

      Verwijderen
  12. Hartelijk dank voor al jullie lieve reacties, heel erg fijn om te lezen!

    BeantwoordenVerwijderen