{ 'anonymize_ip': true }

maandag 12 maart 2018

Mystery maandag (20)

Mystery maandag (20)


Op de Facebook-groep heb ik al heel wat complete dekens voorbij zien komen. Zover ben ik nog niet. Vandaag laat ik mijn vorderingen zien. Ik heb maand 5 aangepast en dit is de definitieve versie:


Blok 3 was gebreid in boordsteek 2 recht, 2 averecht. Dat vond ik niet geschikt in de deken en ik maakte er een grasveld met schaapjes van:


Twee schaapskuddes op 't geheel kan prima.

Ik heb nog twee blokken die ik opnieuw ga breien:


Blok 21, ook een boordsteek, 1 recht, 1 averecht in dit geval. En blok 7. Dat is een prachtige steek en toch.... een kabel gaat heel erg in elkaar en dan is het ook nog eens een kabel met een boordsteek.... Deze blokken zou je zo op moeten rekken om er vierkanten van te maken, dat ik nu besloten heb er iets anders mee te doen.

Ik heb inmiddels de eerste blokken behandeld met Eucalan en ze liggen te drogen:


En deze blokken liggen klaar om eerst eens alle draadjes van af te hechten....


Genoeg te doen!

Ik ben niet de enige die bezig is met de Mystery Blanket en ook niet de enige die erover blogt. Wil je meer hierover lezen en zien? Hier is een lijstje met links:


Breien
Renske Creatief
Siets aan de Haak Sietske is ook tester van de breideken.

Haken

De Haakhelden
Liefgehaakt Wietske haakte de kleine deken en heeft 'm al klaar! Je kunt 'm hierzien.
Renske Creatief Renske is ook tester van de haakdekenLiefs van De Breimeisjes!

www.debreimeisjes.nl


Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

11 opmerkingen:

 1. Wat een klus hĂ©đŸ˜. Al die draadjes en het blocken...
  Maar straks is dat weer snel vergeten en kan je genieten van een prachtige deken!
  Je keuze om de 'intrekkende' blokken te veranderen snap ik helemaal; die blijven waarschijnlijk altijd wat storen in het geheel en dat zou zo jammer zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vreemd dat er blokken in de deken zouden zitten die de boel doen misvormen. Maar je keuze er een wei met schaapjes van te maken vind ik wel een hele gezellige. Eind in zicht. Op naar het eindresultaat! Het mysterie kan bijna opgelost worden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige blokken!!!
  Ik heb ook overwogen een paar anders te doen maar ga het toch eerst zo proberen. Ik kwam gisteravond tot de ontdekking dat ik een blok heb (gebreid zoals het staat beschreven!) met een hele andere kleur dan nu in het schema staat!!!!! Snap er niks van!
  Succes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb begrepen dat er kleuren aangepast moesten worden omdat ze niet meer leverbaar waren en dat dit niet altijd in de patronen is gekomen. Balen! Ik heb mijn diagonale blokken al even gecheckt, die koppen gelukkig :-)

   Verwijderen
 4. Wat zeggen de ontwerpers van de blokken want dit zal bij iedereen zo zijn. Zelfs ik weet als je boordsteken gebruikt het in elkaar gaat zitten. Ik ben het met je keus om nog wat schaapjes te breien eens , die zijn zooooo leuk.

  Lieve groet, dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 5. je houd het spannend! Ik wacht met spanning op het eind resultaat. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een klus Akkelien om al die draadjes af te hechten en alle blokken te blocken. Je grasveld met schaapjes vind ik erg lief. Een lekker lente gevoel? Ben je een beetje opgeknapt van de griep?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Inderdaad wat een werk. Ik ben nu wel benieuwd naar het eindresultaat. groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Geweldig, ik ben dol op schaapjes!
  Groetjes
  Mar10 van de DIY Diva

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ha ja schapen heel erg mooi !! love it

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh wat kijk ik graag naar de foto's van deze prachtige vierkantjes! De schaapjes zien er echt 'fluffy' uit en die met het huisje vind ik ook leuk! Je zou een heel tafereel kunnen breien... :-)

  BeantwoordenVerwijderen