{ 'anonymize_ip': true }

dinsdag 27 maart 2018

Dinsdag - poppendag Poppendekens en Heather

Dinsdag - poppendag Poppendekens en Heather


In november vorig jaar deelde ik wat jeugdherinneringen en liet ik hier zien dat ik een doos op zolder had staan vol met poppenkleding en meer. Behalve Cathie Bella zat ook deze pop in de doos: 


Dit popje is een "Holly Hobbie" en ze heet Heather. Die naam wist ik niet spontaan, maar toen ik googlede op Holly Hobbie, vond ik dit. Ha, een "zusje" van deze pop woont dus in een museum!
Volgens mij was ze meer een popje voor de sier dan dat ik er veel mee speelde. Het was echt "in" toen, Sarah Kay en Holly Hobbie. 
Heather heeft een lief gezichtje:En hier zie je haar achterkant:


In de doos vond ik ook een dekentje en een kussen:


Het dekentje is netjes omgenaaid en het kussentje blijkt een binnenkussen te hebben! Mijn moeder maakte er echt wat van!


Het is precies op maat voor Heather:


Ze houdt haar "bonnet" lekker op ūüėČ

Dan wil ik jullie vandaag graag even wijzen op een leuke blog, Amilishly.nl. Het is de blog van Alexa, zij is sinds kort een van mijn ambassadeurs-collega's bij Breiclub.nl en ze maakte echt fantastisch leuke popjes! Die kun je zien op haar blog en in deze blog laat ze zien hoe je eventueel ijzerdraad in een popje kunt verwerken. 

En dan is het natuurlijk zaak om ook even te kijken of er poppen- of ander nieuws is bij

Ria
Rita,
Sandra  en
Tineke
Als je ook mee wilt doen op poppendag, voor een keer of voor regelmatig, laat het weten! Dan wordt het lijstje weer wat langer! Het is zo leuk om ideetjes te delen en elkaar te inspireren! Liefs van De Breimeisjes!


Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

12 opmerkingen:

 1. heerlijke nostalgie of oude tijden herleven :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh ja...Holly Hobbie! Dank voor de jeugdherinnering ☺️

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hollie Hobbies hoort niet in een doos thuis toch;) Ik weet nog dat ze populair was. Volgens mij heb ik zelf niks van haar gehad maar mijn buurmeisje wel en een school/penvriendinnetje waardoor ik nog wel een oude brief heb liggen van HH postpapier. En een ge√ęrft blikje.leuk om haar ook als pop weer even te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk popje, volgens mij had mijn dochter zo’n popje vroeger.
  Ze heeft er veel mee gespeeld :)
  Leuke herinnering, leuk dat je moeder zoveel werk maakte van alle poppenspullen. Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel erg bedankt voor de leuke vermelding Akkelien!!

  En wat een leukerd is die pop <3

  Liefs,

  BeantwoordenVerwijderen
 6. O jaaaah! Hollie Hobbie, daar had ik ook schriften en zo van.....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Holly Hobbie! Ook hier jeugdherinneringen! Zelf heb ik nooit zo’n pop gehad, maar mijn vriendinnetje wel, en waren er ook geen poezieplaatjes van??

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh echt nostalgie die poppen. Ik had een prent van holly aan de muur je weet vast wel met die blauwe jurk. Vonden we toen helemaal geweldig. Leuk dat je de pop nog steeds hebt en al die dekentjes erbij.

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik had er ook wat spulletjes van en een grote lappenpop die mijn moeder had gemaakt van voorbedrukte stof, inclusief jurk, schort én bonnet ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jaaa holly hobby. Ik had ook zo'n soort pop maar als ik mij wel herinner ook door mijn moeder gemaakt. Wat grappig dat je haar nog hebt. Ik ga nog eens googlen op HH, leuk. Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oh!! Een echte schat! Zo'n pop had ik ook graag gewild toen ik klein was (en nu nog!)... maar nooit gehad. Ik heb een zwak voor die afbeeldingen van Holly Hobbie en heb ook nog steeds ergens briefpapier ervan. Ik ga gauw ook eens kijken bij de andere poppenblogs :-)
  Groetjes xxx

  BeantwoordenVerwijderen