{ 'anonymize_ip': true }

dinsdag 13 maart 2018

Dinsdag - poppendag Pykje fjouwer

Dinsdag - poppendag Pykje fjouwer


Eind januari had ik hier al eens laten zien dat ik begonnen was met Pykje fjouwer. Het duurde veel langer dan ik verwacht had om 'm af te haken. Het probleem zat 'm in de pootjes. Die probeerde ik eerst in 't donkerbruin te haken. Dat is niet te doen voor Breimeisjes van boven de 50....  Het zat er zelfs even naar uit dat het niks meer werd met Pykje fjouwer... En toch:


Wie me volgt via Instagram heeft kunnen zien dat ik voor een andere kleur voor de pootjes ging. Nog steeds een vervelend priegelwerkje, vond ik trouwens. Zondag had ik ineens tijd over, doordat een feestje niet doorging (jawel, nog steeds het griepvirus!) en ik besloot dat dit het moment was om deze klus te klaren.


Het staartje had ik al eerder gehaakt, maar kan ik niet meer vinden... dus toch ook maar weer een nieuwe. De snavel werd wel donkerbruin.


En toen heb ik Pykje fjouwer compleet gemaakt en op het moment dat de oogjes erop zaten, zie de eerste foto.... ging ik toch van m'n Pykje houden. En 't Pykje werd nog leuker:


Volgens patroon streepjes op het koppie geborduurd en van de ogen naar de snavel.


In plaats van zwarte sterretjes kreeg mijn Pykje fjouwer gouden sterren. Pykje fjouwer is een grutto en de grutto heeft als bijnaam "kening fan de greide", in het Nederlands: koning van de weilanden. En een koning mag wel gouden sterren, vond ik. Pykje fjouwer gaat op reis en het is de bedoeling dat-tie met het boekje bij een basisschool aankomt en daar veel plezier brengt bij de kinderen. Je leest hier alles over dit project.

Misschien vond je dit een beetje een vreemde vogel op poppendag. Dan kun je nu gaan kijken of er poppen- of ander nieuws is bij

Corina,
DiYDiva
Ria
Rita,
Sandra  en
Tineke
Als je ook mee wilt doen op poppendag, voor een keer of voor regelmatig, laat het weten! Dan wordt het lijstje weer wat langer! Het is zo leuk om ideetjes te delen en elkaar te inspireren! Liefs van De Breimeisjes!


Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

14 opmerkingen:

 1. Het is wat je noemt"een hippe vogel"Heel leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nu begrijp ik die foto op Insta. Had echt geen idee wat het voor moest stellen.
  Pykje fjouwer is een mooie vogel geworden. Ik wens hem een goede vlucht!

  Xxxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat gaaf! En ik vind het zò goed gedaan. Leuk idee zo met een boekje erbij. Heerlijk om daaraan mee te kunnen werken hoor...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh knap zeg!! Dat is inderdaad wat gepriegel, maar hij ziet er geweldig uit! Dat kopje vooral :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was echt lastig om afstand te doen van Pykje fjouwer ;-)

   Verwijderen
 5. Die Pykje, hij/zij is leuk geworden, echt geslaagd!
  De leuke vogel zal samen met het boekje een graag geziene gast zijn op school.
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een aandienlijk beestje is het geworden, maar toch met koninklijke status :D Ik vind hem leuk geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuke actie. De mijne is ook onderweg.

  BeantwoordenVerwijderen